Ny fotbollsprofil på Skytteholmsskolan

Med start till hösten 2019 kommer Skytteholmsskolan erbjuda en fotbollsprofil för elever i högstadiet. Fotbollsprofilen är ett samarbete mellan Skytteholmsskolan och AIK Ungdomsfotboll och erbjuder ett attraktivt högstadiealternativ för ungdomar med starkt fotbollsintresse.

- Vi startar upp i höst med årskurs 7 och därefter bygger vi ut verksamheten så att vi läsåret 2021/22 har fotbollsprofil i årskurs 7–9. Vi är mycket glada över samarbetet med AIK som ger oss en unik möjlighet att erbjuda ungdomar en högklassig tränings- och tävlingsverksamhet kombinerat med studier på högstadiet, säger Emma Nordström rektor på Skytteholmsskolan.

Undervisning

Eleverna på fotbollsprofilen följer ordinarie timplan och läroplan för grundskolan. Elevernas kunskapsresultat är i fokus med målet att alla elever skall vara behöriga till gymnasiet efter slutförd grundskola. Eleverna har två träningspass varje vecka och fotbollsträningen ersätter elevens val samt skolans val i timplanen. Svenska Fotbollsförbundets riktlinjer följs och undervisningen planeras så att eleverna förvärvar både teoretiska och praktiska färdigheter. Samarbetet mellan Skytteholmskolan och AIK Ungdomsfotboll garanterar att undervisningen håller kvalitet för att certifieras av Svenska Fotbollsförbundet.

Ansökan, färdighetsprov och antagning

Ansökan görs via blanketten Ansökan fotbollsprofil Skytteholmsskolan (PDF-dokument, 227 kB). Efter mottagen blankett kallas eleven till färdighetsprov som används som grund för urval och antagning till fotbollsprofil på Skytteholmsskolan. Innan en elev erbjuds plats kommer även en intervju och ett vägledningssamtal genomföras för att säkerställa att eleven har en seriös studieambition och att förutsättningar för att klara av studierna i sin helhet finns.

Dela:

Antagningsbesked till hösten 2019

Antagningsbesked till fotbollsprofil omgång 1 skickas ut under vecka 16.