Eleverna tar plats i nya Järvastadsskolan

Under måndagen slogs portarna upp till den nya Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden och det var äntligen dags för eleverna att kliva in i sina nya lokaler. Skolan som ligger ett stenkast från den välkända Mulle Meck-lekparken ska kunna ta emot 500 elever från förskoleklass till sexan. Precis intill den nya skolan finns en idrottshall och det byggs en förskola och fritidsgård.

Den 5 april 2016 sattes spaden i marken för den nya skolan. Sedan dess har två separata skolbyggnader i två våningar tagit form. I den större skolbyggnaden finns klassrummen och fritids för årskurserna F-5, matsal, tillagningskök, lokaler för elevhälsa och bibliotek. Den mindre byggnaden kommer att inrymma klassrum för årskurs 6 och skolans olika specialsalar för hemkunskap, slöjd och musik, fritidsgård och gymnastiksal.


Från invigningen av den nya skolan i Järvastaden, augusti 2017.

- Jag vill hälsa den nya Raoul Wallenbergskolan välkommen till det fantastiska Järvastaden, och barnen varmt välkomna till den nya skolan. Skolan är efterlängtad och jag hoppas att barnen som nu ska gå här får många lärorika och roliga dagar här, säger Pehr Granfalk kommunstyrelsens ordförande.

- För tre år sedan lovade vi att Järvastaden skulle få en ny skola, och det är fantastiskt roligt att vi redan nu kan ses här och inviga den. Utifrån koncept som Raoul Wallenbergskolan representerar är jag stolt över att vi kan välkomna den nya skolan till Solna, säger Marianne Damström Gereben, ordförande i barn– och utbildningsnämnden


Barnen tar under våren 2016 ett första spadtag inför att den nya skolan ska börja byggas i Järvastaden.

En ny fritidsgård i anslutning till skolan kommer att erbjuda verksamheter för ungdomar på kvällar och helger. Fritidsgården kommer också att innehålla en danssal, som i första hand kommer att nyttjas av Solna kulturskola.

Intill skolan finns en ny idrottshall. Den nya idrottshallen kommer att kunna hyras från Raoul Wallenbergskolan då den inte används av skolan så att även föreningar och enskilda för möjlighet att använda den.

Några snabba fakta om den nya skolan:

Adress: Fridensborgsvägen 100
Årskurser: F-6 (Första året förskoleklass, åk 1-3)
Antal elever: 500 – 600 (Första året ca 360 stycken)
Antal klassrum: 25
Skola: ca 5 282 kvm
Skolgård: ca 10 000 kvm
Fritids: åk F-3
Fritidsklubb: åk 4-6
Matsal för 200 personer och tillagningskök
En ny gymnastiksal för många olika idrottsaktiviteter

Dela: