Matsedel

Skolornas och en del av förskolornas mat i Solna stad levereras av Sodexo. Sodexo startade uppdraget med att leverera mat till Solnas förskolor och skolor den 1 januari 2019.

Översyn av menyer är ett ständigt pågående arbete. Sedan starten har staden tillsammans med Sodexo gjort regelbundna uppföljningar av menyer och av maten som serveras. Ändringar i menyerna kan till exempel göras efter säsong, vid speciella högtider, utifrån särskilda önskemål, vid mycket matsvinn i samband med en specifik rätt eller för att erbjuda ökad variation i maten.

Läs mer i Energizonens informationsfolder.

Temakvällar för föräldrar

För att ge vårdnadshavare till barn i både förskola och skola möjlighet att ställa frågor bjuder Sodexo regelbundet in till temakvällar om maten. Sodexo informerar då om sitt arbete och vårdnadshavare får möjlighet att provsmaka maten. Som vårdnadshavare är du också välkommen att provsmaka maten i ditt barns skola.

Matsedel

Aktuell matsedel finns på Energizonen.

Specialkost

Vårdnadshavare till barn som behöver specialkost fyller i en blankett som sedan lämnas till aktuell förskola eller skola. Ladda ner blanketten för specialkost. (PDF-dokument, 54 kB)

Frågor och svar

På sidan Frågor och svar finns bland annat de vanligaste frågorna om maten i Solnas förskolor och skolor.

När du har andra frågor om maten kan du som vårdnadshavare i första hand vända dig till Theodora Savvaki på Sodexo. Du når henne via mejl på theodora.savvaki@sodexo.com.

Dela: