Förskola & skola

Barn- och utbildningsförvaltningens vision för förskola och skola

Vi ska skapa förskolor och skolor där alla barn och elever når sin fulla potential.

 • KOMET - gör en intresseanmälan till vårens kurser

  Mindre bråk och konflikter när tjat inte hjälper. Nu kan du med barn mellan 3-11 år, göra intresseanmälning till vårens KOMET-kurser. Gör din intresseanmälan redan nu!

 • Dags att ansöka till förskoleklassen

  Torsdagen den 11 januari är sista dagen för att ansöka om förskoleklass till en skola i Solna. Du ansöker inför höstterminen det år ditt barn fyller sex år. Från hösten 2018 är förskoleklassen obligatorisk.

 • Nya avgifter i förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och fritidsklubb

  Från och med den 1 januari 2018 höjs inkomsttaket för maxtaxa till 46 080 kr. Förändringen innebär att det blir nya avgifter för förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och fritidsklubb.

 • Omarbetade regler för förskola och pedagogisk omsorg

  De reviderade reglerna för Solnas förskolor och pedagogisk omsorg innebär bland annat att det blir enklare att byta förskola för barn som flyttar från ett område i Solna till ett annat och att det finns möjlighet för flera familjer att dela på omsorgen.

 • Förskoleklassen blir obligatorisk från 2018

  Nu är det snart dags att ansöka till förskoleklassen som från och med 2018 är en del i den obligatoriska grundskolan. Riksdagen har beslutat att skolplikten ska gälla från det år barnet fyller sex år och skolplikten blir därmed tio år.

 • Nu startar en ny förskola i Råsunda

  Barnens MontessoriAkademis startar i november 2017 en ny förskola i Råsunda på Vasavägen 33. Nu kan du ställa dig i kö! Välkommen på öppet hus onsdagen den 6 december kl. 18-19.