Vigsel

Du och din partner som är folkbokförda i Solna kan viga er borgerligt i vigselrummet i Solna stadshus. Vi har för närvarande få vigselförrättare och det kan därför komma att ta tid innan vi återkommer med förslag på datum. Brudparet får sedan en tid för vigsel inom tre månader efter att en fullständig ansökan har tagits emot.

Vigsel utförs helgfria vardagar mellan kl. 09:00 – 16:00. Under sommarmånaderna juli/augusti genomförs generellt sett inga vigslar i Solna stadshus.

Intyg om hindersprövning
För att få gifta er behöver ni ett intyg om hindersprövning. Ansökan om hindersprövning görs hos Skatteverket på telefon 020-567 000 eller via Skatteverkets hemsida.

Inför vigseln
Till vigseln ska ni ha med er intyget om hindersprövning och varsin legitimation (det går bra med pass). Ni måste också ta med er två vittnen, som ska närvara vid vigseln. Ingen avgift utgår för vigseln.

Könsneutrala äktenskap
Bestämmelserna om vigsel tillämpas numera på samma sätt oavsett makarnas kön. Ni som tidigare har registrerat partnerskap och vill omvandla partnerskapet till äktenskap kan anmäla detta till Skatteverket. Istället för en sådan anmälan kan ni välja att viga er.

Läs mer om detta på Skatteverkets hemsida.

Hur ser vigselrummet ut?

Vigselrummet är inrett med ett vigselbord och sex stolar. Bilder på rummet hittar du här

Kvalitetsdeklaration för vigsel

Här kan du läsa stadens kvalitetsdeklaration (PDF-dokument, 1,2 MB) gällande vigslar.

Alla fält markerade med Obligatoriskt är obligatoriska och måste fyllas i.

För- och efternamn
Gatuadress (OBS! Du måste vara folkbokförd i Solna)
Postnummer och ort (OBS! Du måste vara folkbokförd i Solna)
Telefonnummer
E-postadress
Intyg om hindersprövning
Obligatoriskt
Vittnen
Obligatoriskt
Dela: