Vill du bli kontaktperson?

Om du har socialt engagemang och tid över, kan du vara den person vi söker. Socialpsykiatrin i Solna stad behöver fler kontaktpersoner till vuxna personer med psykisk funktionsnedsättning eller missbruksproblematik.

Som kontaktperson får du nya, givande upplevelser. Du träffas regelbundet med personen du är kontaktperson till och ibland har ni kanske även telefonkontakt. Utifrån intresse och önskemål kommer ni tillsammans fram till vad ni ska göra. Det kan vara att gå på bio, teater, fotboll, promenera, laga mat tillsammans eller gå på stan. Ibland väljer ni kanske att träffas hemma hos varandra för en fika och bara prata en stund.

Det krävs ingen speciell utbildning för att bli kontaktperson, men det är viktigt att du har ett stort intresse och engagemang för andra människor. Du har naturligtvis tystnadsplikt i din roll och du är olycksfallsförsäkrad under den tid du utför uppdraget. Socialtjänsten har inget krav på att du har bil eller körkort och vill du använda din egen bil under uppdraget utgår inte någon bilersättning, samt att det är din egen trafikförsäkring som gäller.

Arvode och ersättning

Som kontaktperson får du ett arvode och en omkostnadsersättning för ditt uppdrag. Arvodet får du för att du tar ett uppdrag och det ska beskattas. Omkostnadsersättningen avser att täcka dina utgifter, så om ni till exempel går på bio betalar du din egen biljett. Utbetalningen sker i efterskott varje månad och både arvode och omkostnadsersättning ska tas upp i deklarationen men omkostnadsersättningen är avdragsgill.

Uppföljning

Uppdraget följs upp minst en gång per år och du kan alltid vända dig till socialtjänsten för råd och handledning. Du kan också få möjlighet att gå på kurser och föreläsningar samt bli inbjuden till träffar med andra kontaktpersoner. Ta kontakt med Ann Mari Wallberg för mer information om du går till väga för att bli kontaktperson. Kontaktuppgifter till Ann Mari hittar du till höger på sidan.

Dela:

Kontakt

Ann Mari Wallberg

Samordnare för kontaktpersoner på Vuxenenheten

Socialförvaltningen

08-746 11 50

Mer kontaktinformation om Ann Mari Wallberg