Studiecirklar för delaktighet och inflytande

Vill du delta i en studiecirkel om delaktighet och inflytande?

Anmäl dig genom att kontakta Östervägens aktivitetshus på telefonnummer 08-27 30 10.

Vill du ha mer information om studiecirklarna?

Östervägens aktivitetshus erbjuder ytterligare information på sina informationsträffar en gång per månad. Där blir du även bjuden på lunch. Kontakta Östervägens aktivitetshus på telefonnummer 08-27 30 10 för mer information om nästa informationsträff.

NSPH:s studiecirklar

Nedan kan du läsa om NSPH:s olika studiecirklar.

Din egen makt

Vänder sig till dig som har egen eller anhörigerfarenhet av psykisk ohälsa. Utbildningen handlar om att ta fram de drömmar och idéer som du har och använda dem för att förbättra ditt liv. Utbildningen innehåller olika verktyg som du kan använda. Du bestämmer själv vilka av dem som passar just dig och det som du vill förändra.

Din egen berättelse

Vänder sig till dig som har egen eller anhörigerfarenhet av psykisk ohälsa och som är nyfiken på samhället, på dig själv och på andra som varit med om liknande saker. Hur kan vi använda våra egna erfarenheter på ett konstruktivt sätt? Vad kan jag och vad kan vi tillsammans göra för att stärka vår självbild? Vad har jag själv för attityder till psykisk ohälsa – och mig själv? Under studiecirkeln använder du din egen unika historia som ditt viktigaste verktyg. Så här var det förut, så här är det nu, dit vill jag. Genom att dela erfarenheter med varandra kan vi skapa en positiv förändring både för oss själva och för samhället.

Med starkare röst

Handlar om hur du som är patient, brukare eller anhörig, tillsammans med andra, kan få ökat inflytande. Studiecirkeln förbereder dig för en aktiv roll som representant i olika sammanhang. Du kanske redan idag är med i ett brukarråd, handikappråd eller liknande. Eller så vill du få mer kunskap för att kunna ta steget att börja företräda andra. Utbildningen kan genomföras i form av en studiecirkel eller som kortkurs beroende på deltagarnas möjligheter och förutsättningar.

Din rätt

Det här är ett studiematerial som vänder sig till dig som vill lära dig mer om mänskliga rättigheter, diskriminering och normer, särskilt i relation till psykisk hälsa. Det är ett material där samtal, övningar och diskussioner är i fokus. Du får en introduktion till diskrimineringslagstiftningen och tips om hur du kan gå till väga för att hävda din rätt om du upplever att du blivit orättvist behandlad. Materialet berör också vad vi tillsammans kan göra för att åstadkomma en positiv förändring.

Vill du läsa mer om studiematerialet? Mer information hittar du på NSPH:s webblats.

Dela:

Kontakt

Östervägens Aktivitetshus

08-27 30 10

Besöksadress

Östervägen 16 A bv
169 52 Solna

Mer kontaktinformation om Östervägens Aktivitetshus