Peter är första mottagare av Bergshamra cykelpris

Det nyinstiftade Bergshamra cykelpris går till den eller de som gjort något för eller på cykel under året. Den första pristagaren är Peter Lamming, som tilldelas priset för sina insatser som cykelvolontär för Solnas äldre. Priset delas ut på cykelloppisen på Bergshamra torg lördagen den 5 maj.


Peter Lamming ute på cykeltur.

Peter har under 2017 varit ute på cykeltur med stadens äldre vid ett 20-tal tillfällen. Cykelturerna har genomförts med den taxicykel som omvårdnadsförvaltningen i Solna äger.

Juryns motivering :

"Peter Lamming får Bergshamra cykelpris 2018. Han får det för att han med sin otroliga energi och engagemang sett till att många äldre på äldreboende fått känna vind i håret och fått en sväng om på cykel i Bergshamra med Peter bakom styret. Projektet med cykeltaxi för äldre på äldreboenden i Bergshamra är toppen och Peter är dess motor."

Bli cykelvolontär!

Just nu expanderar cykelverksamheten och vår förhoppning är att cykeltaxis blir ett vanligt inslag i stadsmiljön i framtiden. Som volontär följer du med ut på cykeltur tillsammans med en äldre solnabo, där du står för trampandet! Alla cykelvolontärer får utbildning i hur cykeln fungerar. Fokus läggs på säkerhet och bemötande av äldre personer.

Att vara cykelvolontär är både ett härligt sätt att träffa nya människor, komma ut i den friska luften och få motion.

Är du intresserad av att bli cykelvolontär? Maila din intresseanmälan till frivilligsenior@solna.se.

Dela: