Camilla är Solnas representant i Funkisfestivalen!

Med ett starkt startfält, som bjöd på allt från ballader till stenhård hårdrock, skulle årets deltävling av Funkisfestivalen bli en av de jämnaste tävlingarna hittills. Tillsammans med en jury röstade publiken fram Camilla Nilsson, som gick under artistnamnet Rosa, till vinnare och Solnas representant i vårens semifinal på Nalen i Stockholm!


Camilla "Rosa" Nilsson med vinnarbiljetten. Foto: Solna stad.

Skådeplatsen för årets deltävling var Black Sheep, och stämningen var minst sagt förväntansfull på fredagseftermiddagen när tävlingen drog igång. Åtta artister deltog med ett brett musikaliskt omfång. Deltagarna framförde allt från låtar som Jag mår illa med Magnus Uggla till I love it loud med Kiss. Funkisfestivalen, som arrangeras för femte året i rad i Solna och tidigare hette Funkismello, är Sveriges melodifestival för personer över 15 år som har en kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Camilla tog publiken med storm

Ny konferencier för året var Michelle Degermark, 2016 års vinnare av deltävlingen, tillsammans med omvårdnadsnämndens ordförande Samuel Klippfalk. När publikens röstkort hade samlats in och juryn haft sin överläggning, ropades alltså Camilla "Rosa" Nilsson ut som segrare. Camilla uppträdde med låten Pink & Rock´n Roll. Med en stark scennärvaro och stor inlevelse tog hon både publiken och juryn med storm.

Semifinalen i Funkisfestivalen äger rum den 1 eller 2 april 2019 på Nalen i Stockholm. Vinnarna från semifinalen går sedan vidare till den stora finalen, på Stockholm Waterfront i augusti. Solna är en av 16 kommuner som är medlemmar i den ideella föreningen Funkisglädje som anordnar tävlingen.

Dela: