Alla var vinnare när Funkisfestivalen kom till Cirkus

Funkismello har bytt namn till Funkisfestivalen, men namnbytet till trots var det samma fantastiska stämning när finalen 2018 avgjordes på Cirkus. 15 bidrag från hela landet framförde sina låtar inför en jublande publik på ett fullsatt Cirkus.


Mattias Tarantino, representant för Solna. Foto: Solna stad

Solnas representant, Mattias Tarantino, framförde låten Home av Alvin and the chipmunks, som nummer tre i låtordningen. Mattias bjöd på ett fartfyllt uppträdande som eldade igång publiken!

Kvällens konferencierer var Pontus Björkander och artisten Linda Bengtzing. Pontus har de två senaste åren varit konferencier på Solnas deltävlingar i tävlingen och gjorde ett fantastiskt jobb! Alla bidrag framfördes tillsammans med en orkester, ledd av kapellmästare Per-Ove "Knappen" Ståhlknapp.

Publiken och en jury stod för röstningen och vinnaren av årets Funkisfestival blev Haninge kommuns representant Freja Holmberg, som framförde låten Build you up. Värt att notera är att alla som deltog i Funkisfestivalen var vinnare!

Finalen i sin helhet går att se på Funkisfestivalens Youtubekanal, och den hittar du här.

Funkisfestivalen

Funkisfestivalen hålls traditionsenligt på Cirkus i Stockholm. Detta är den åttonde upplagan av Sveriges största melodifestival för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Vinnaren avgörs dels av publikröster och dels av en jury. Solna är en av 16 kommuner som är medlemmar i den ideella föreningen Funkisglädje som anordnar tävlingen.


Kvällens konferencierer Pontus Björkander och Linda Bengtzing. Foto: Solna stad


Freja Holmberg, vinnare av Funkisfestivalen 2018. Foto: Solna stad

Dela: