Nyheter - Familj & omsorg

Nyfiken på att bli familjehem eller kontaktfamilj?

4 november 2019

Välkommen på Familjepoolens drop-in om du är nyfiken på att veta mer om vad det innebär att vara familjehem eller kontaktfamilj. Nästa tillfälle är torsdag den 28 november.

Häng med på höstens seniorvandringar!

28 oktober 2019

Promenader är ett enkelt och roligt sätt att motionera i gemenskap med andra. Vid de arrangerade vandringarna går gruppen tillsammans i ett lugnt till måttligt tempo. Känns angiven längd på vandringen för lång så går det ofta bra att förkorta den, då är det bra att du kollar upp dessa möjligheter innan.

Nu flyttar de boende in på trygghetsboendet Palsternackan

28 oktober 2019

Under oktober flyttar de boende in på trygghetsboendet Palsternackan i Huvudsta. Palsternackan har 77 lägenheter, varav 54 gått till Solnabor via stadens seniorkö och 22 till boende i Storstockholmsområdet via Bostadsförmedlingen. Drygt två tredjedelar av hyresgästerna är 70 år eller äldre.

Vill du hjälpa en medmänniska? Bli god man eller förvaltare!

31 oktober 2018

Är du en engagerad person som vill hjälpa en medmänniska? Just nu behöver vi fler gode män och förvaltare. Som god man eller förvaltare hjälper du en annan person att sköta ekonomin, kontakta olika myndigheter och se till att personen får det stöd den behöver.

Goda exempel inom vård och omsorg prisades för tionde året i rad

22 oktober 2019

På kvalitetsdagen den 17 oktober uppmärksammade Solna stad genom Omvårdnadsakademin för tionde året i rad goda exempel inom vård och omsorg. Under dagen som i år gick under temat "Framtidens vård och omsorg" presenterades aktuell forskning och kvalitets- och inspirationsbidrag från Solnas verksamheter. Fem priser delades ut varav ett kvalitetspris, två inspirationspris samt två pris till "årets handledare". Dagen bjöd även på musikunderhållning från Vingens dagliga verksamhet.

Filtrera nyheter