Öppenvård

En kontakt med oss på Vuxenenheten kan vara en bra start för dig som vill resonera om ditt bruk av alkohol, droger eller tabletter.

Vi erbjuder dig att med stöd av öppenvården en möjlighet att förändra ditt beteende och få en bättre livskvalitet.

Öppenvården kan erbjuda både grupp och individinriktat stöd och behandling för dig med ett beroende av alkohol, droger eller läkemedel. Det finns även möjlighet att få sysselsättning och stöd ut i arbete via Väntorp Rehab eller Jobbteamet.

Rådgivning och stöd

Känner du oro över dina alkohol- eller drogvanor kan du få träffa en behandlare för ett antal rådgivande samtal utan att det krävs en utredning via socialsekretrare. Du kan vara anonym och vi har tystnadsplikt. Kontakta behandlare Karolina Ahlesten 08-746 11 52.

Motivationsprogrammet

Vänder sig till dig som behöver stöd i din motivation till förändring. Syftet är att dels att du som deltagare ska få utrymme att stanna upp och reflektera över tillvaron, dels att du ska få verktyg att påbörja en förändring. Motivationsprogrammet kan man komma till utan utredning via socialsekretrare. För mer information, kontakta eller Tomas Gustavsson 08-746 14 15.

Anhörig

För dig som har en person i din närhet som är beroende av alkohol, tabletter eller narkotika eller har psykisk ohälsa finns möjlighet att få stöd. Stödet kan vara en hjälp för dig själv och en möjlighet till förändring och välmående för din egen del. Kontakta Vuxenenhetens mottagning på telefonnummer 08 746 11 78 för mer information. Vi har telefontid måndag-fredag klockan 9-16, lunchstängt 12-13.

Ansökan och biståndsbeslut

Om du önskar andra insatser behöver du göra en ansökan på Vuxenenheten. Här får du träffa en socialsekreterare som tillsammans med dig gör en utredning och bedömning av vilka behov du har av stöd och behandling. Här får du mer information om vilka insatser du har möjlighet att ansöka om. Det kan vara olika typer av stöd och behandling i öppenvård, exempelvis haschavvänjningsprogram, återfallsprevention, boendestöd, individuell samtalsbehandling eller behandlingshem. Kontakta Vuxenenheten på mottagningstelefon 08-746 11 78.

Dela:

Kontakt

Vuxenenhetens mottagning

Socialförvaltningen

08-746 11 78

Besöksadress

Englundavägen 13, 2tr (Solna Business Park)

Mer kontaktinformation om Vuxenenhetens mottagningstelefon

Receptionen, Socialförvaltningen

08-746 10 00

Besöksadress

Klicka på Mer kontaktinformation för adresser, karta och öppettider

Postadress

Socialförvaltningen, Solna stad
171 86 Solna

Mer kontaktinformation om Reception