Korttidshem för personer med funktionsnedsättning

Här finns information om alla verksamheter som bedriver utför korttidsvistelse enligt avtal med Solna stad. De beskrivande texterna är verksamheternas egna. Du har rätt att välja korttidshem under förutsättning att du tillhör verksamhetens målgrupp och att det finns plats i verksamheten.

Alfridas Adelsö korttidsboende

Målet för verksamheten är att få en meningsfull fritid, umgås med jämnåriga, utöka sin sociala kompetens, känna gemenskap och glädje och praktiskt få erfara vardagskunskap som barnen har glädje av som vuxna.

Alfridas Ateljén

Konstateljé i Bromma med huvudområden måleri, keramik, textiltryck och återbruk. Nära t-bana och buss.

Bambi Korttidshem

Bambi Korttidshem drivs av brukarkooperativet Bambi ekonomisk förening i ett enplanshus med egen tomt. Huset ligger i ett villaområde i Bromma med fina promenadområden och badsjö i närheten.

Bällsta Gård

Bällsta Gård är korttids- och fritidsverksamhet. Vi har närhet till stora grönområden, lekplatser, bad, kommunikationer och affär. Till Bällsta Gård kan man ta sig med buss via närliggande hållplats eller med bil. Tillgång till gratis parkeringsplats finns.

Cymbalen

Cymbalen är beläget på Enhagsslingan 2 i Täby. Det är gångavstånd till en stor mataffär samt närhet till Täby centrum där finns ett stort inomhuscentrum, biograf, bibiliotek, simhall och sportcentrum. Det finns en närliggande busshållplats och är gångavstånd till Roslagsbanan.

Habiliteket

Vår lokaler är centralt belägna i Roslags Näsby, Täby kommun. Gångavstånd till Täby centrum, utomhusbad, natur och grönområden.

Helleborus Korttidsvistelse

Vår idé är en verksamhet för normalbegåvade ungdomar inom personkrets 1.

IKASUS korttidshem

Verksamheten IKASUS korttidshem bedrivs i egen regi av Frösunda LSS AB och ligger ca två kilometer från Vallentuna Centrum. I närområde och omgivningarna finns skogsområden och promenadstråk, man når Vallentuna centrum utan att behöva använda trafikerade vägar.

Kajutan och Skutan

Kås Omsorgsverksamhet ab har korttidsvistelse i form av helgläger, boendeträning och läger under skollov. Vi finns centralt i Vallentuna där vi har två enheter; Kajutan och Skutan.

Kaninholmens korttidshem

Kaninholmens korttidshem drivs av Nytida AB .

Kastanjetten

Kastanjettens korttidshem är beläget på Enhagsslingan 5 i Täby. Det är gångavstånd till en stor mataffär samt närhet till Täby centrum där finns ett stort inomhuscentrum, biograf, bibiliotek, simhall och sportcentrum.

KomBo Boendeträning AB

Vår lokal finns belägen i vackra Vasastaden nära Odenplan. Vi har en mysig bakgård där vi ofta solar, busar och grillar. Vår hemlika lokal ligger i ett vackert hus från 1889 och närheten ner till citys alla sevärdheter och lockelser utnyttjas allt som oftast. Vår ambition är att varje gäst ska känna trygghet, äta gott och ha kul i glada vänners lag. Även att känna sig trygg i en ev. framtida flytt hemifrån. Vi har fyra sovrum, en stor lekhall, tv-rum och ett stort kök. Vi strävar efter att vara en så hemlik miljö som möjligt.

Korttidshemmet VIP

Korttidshemmet VIP ligger väldigt centralt med närhet till goda kommunikationer med både bil och allmänna kommunikationer. I omgivningarna finns det mycket vacker natur och möjlighet till att vara ute med barnen.

Lyckan

Lyckan är korttids- och fritidsverksamhet. Vi har närhet till skogen, Vallentunasjön, lekplatser, kommunikationer och affär. Till Lyckan kan man ta sig med buss via närliggande hållplats eller med bil. Tillgång till gratis parkeringsplats finns.

MindMe korttidsvistelse

Hos oss på Mindme finns flera olika kvällsverksamheter för en aktiv fritid. Vi har olika grupper för åldrar 9 – 30 år. Korttidsvistelser och kollo erbjuds under helger och samtliga skollov. Verksamhet bedrivs året om med varierande, årstidsanpassade aktiviteter.

Morkullans korttidshem

Morkullans korttidshem drivs av entreprenadföretaget Omsorgsföretaget Orkidén AB.

Rudebacken

Rudebacken bedriver lägerverksamhet på sommarlov samt korttidsverksamhet på helger enligt 9§: 6. LSS. Rudebacken är beläget i Ortalaby 5 km från Älmsta, 3.5 mil norr om Norrtälje.

Stiftelsen Årsta Gård

Stiftelsen Årsta Gårds korttidsvistelse vänder sig till barn och ungdomar med utvecklingsstörning, autism, eller autismliknande tillstånd. Vi har 8 platser fördelade i två villor; Gråskägg och Hans och Greta. Verksamhetens inriktning är antroposofisk läkepedagogik, där en strukturerad tillvaro, en hemlik miljö och gemenskap är viktiga beståndsdelar.

Gråskägg och Hans & Greta ligger på Årsta Gårds område nära Årstaviken. Ute- och innemiljön betyder mycket för oss och det ägnas mycket tid åt att gestalta den på bästa sätt. Våra 8 rum ligger uppdelade i två parhus där det självklart finns vardagsrum, kök, tvättstuga och toaletter också. Det finns direkt närhet till stort parkområde.

Stöd & Resurs Korttidsverksamheten

Stöd & Resurs erbjuder stödinsatser för personer med autismspektrumtillstånd som omfattas av LSS eller SoL. Vi finns i Stockholm och Västra Götaland. Korttidsverksamheten har två enheter; Högås och Lundis.

Sättra gård

Sättra gårds korttidshem ligger på Adelsö i Mälaren, Ekerö kommun, och drivs i egen regi av Attendo LSS AB.

Unika AB

Unika driver LSS verksamhet i egen regi sedan 2009. Vi driver modern LSS verksamhet med inriktning på sång, musik, dans, teater, show, skönhet m.m. Verksamheterna är belägna i Stockholm, på Östermalm och på Kungsholmen.

Lokalerna ligger centralt och kommunikationerna med T bana och buss är mycket goda.

Unika Korttids Fridhemsplan

Vår målgrupp är främst vuxna med lindrig-måttlig utvecklingsstörning samt med autistiska drag. På Unika Korttids Fridhemsplan är alla mellan 18-28 år välkomna. Vi har plats för 9 deltagare.

Unika Korttids Östermalm

Vår målgrupp är ungdomar med lindrig-måttlig utvecklingsstörning samt med autistiska drag. På Unika Korttids Östermalm är alla mellan 16-25 år välkomna. Vi har plats för 11 deltagare.

Dela: