Hälsoprojektet 65+

Anmälan till Hälsoprojektet 65+ 2019 har stängt och vi vill tacka alla er som anmält er till Hälsoprojektet 65+ 2019.

Vad är Hälsoprojektet 65+?

Hälsoprojektet 65+ är ett kom-igång-projekt för att inspirera Solnas seniorer till motion och ett aktivare liv. Projektet är ett samarbete mellan Solna stad, Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) och friskvårdsanläggningar i Solna. 2019 deltar Actic, Drivkraft, Friskis och Svettis, Nordic Wellness Ulriksdal, Puls & Träning Frösundavik samt Vasalundshallen.

Så här går det till

Med stöd av kunniga hälsopedagogstudenter erbjuds du gruppträning i bland annat cirkelträning, gymnastik och styrketräning. Inledningsvis utförs hälsotester för att kartlägga din kondition, styrka, balans, rörlighet, funktionell förmåga samt upplevd hälsa. Testerna utförs av studenter under ledning av läkare och lärare. Testerna görs i GIH:s testlabb på Lidingövägen 1. Varje testtillfälle tar cirka 90 minuter.

Därefter inleds en åtta veckors träningsperiod på den friskvårdsanläggning du placerats på, två gånger i veckan. Träningen anpassas till gruppens nivå, deltagarnas hälsotillstånd och friskvårdsanläggningarnas förutsättningar. Avslutningsvis utförs samma tester som gjordes inledningsvis för att mäta din hälsostatus efter projektet. Deltagandet är kostnadsfritt men kräver närvaro och engagemang.

Antalet platser är begränsade, du som är ny i Hälsoprojektet har förtur. Har du tidigare varit med och nu har medlemskap på en friskvårdsanläggning som är ansluten till projektet? Då har du möjlighet att vara med i en fortsättningsgrupp. Det innebär att du behåller medlemskapet men får ta del av hela Hälsoprojektets utbud.

Tidsramar för projektet

  • Informationsmöte: onsdag den 20 februari 2019
  • Hälsotester: utförs på GIH vecka 8–10
  • Träningsperiod: vecka 11-18, måndagar och onsdagar. Röda dagar utgår, det gäller måndag 22 april på grund av annandag påsk samt onsdag 1 maj. Tid för träningen varierar beroende på vilken grupp du tillhör, dock aldrig under kvällstid. Varje tillfälle är 60 minuter.
  • Eftertester: utförs under vecka 19–20.

Anmälan till Hälsoprojektet 65+ 2019

Anmälan till Hälsoprojektet har stängt. Det finns endast ett fåtal platser kvar och är du intresserad av att delta kontaktar du Evelina Danielsson på evelina.danielsson@solna.se eller via kontaktcenter på telefonnummer 08-746 10 00.

Frågor?

Har du frågor kring projektet kan du med fördel mejla till halsoprojektet@solna.se eller ring till Solna kontaktcenter på tfn: 08-746 10 00.

Hälsoprojektet 65+ i stolt samarbete med:


Dela: