BIFF - Barn i Föräldrars Fokus

BIFF (Barn i föräldrars fokus) är en kort utbildning och samtalsgrupp för föräldrar som lever separerade och som inte kommer överens i frågor som rör gemensamma barn. Utbildningen är frivillig och vänder sig till föräldrar vars barn är folkbokförda i Solna, Sundbyberg eller Ekerö.

Under utbildningen varvas teori med gruppdiskussioner i syfte att ge kunskap om hur ett stödjande föräldraskap kan se ut för barn som har separerade föräldrar. Huvudfrågan i utbildningen är: "Vad kan jag som förälder göra för att underlätta för mitt barn?"

Exempel på teman är:

  • Barns behov och situation när föräldrarna inte kommer överens
  • Barns rättigheter
  • Kommunikation

Utbildningen sker i grupp och vi träffas två timmar vid tre tillfällen. Du bestämmer om du vill delta i utbildningen och ditt barns medförälder bestämmer för sin del. Ni kommer inte gå i samma grupp. Utbildningen är generell och utgår från ett färdigt material. Det finns därför inte möjlighet att besvara alla deltagares enskilda frågor.

Varje grupp leds av två gruppledare som har erfarenhet av arbete med familjer där föräldrarna har svårt att komma överens. Grupperna kan vara blandade med både pappor och mammor.

Utbildningen är kostnadsfri och äger rum i familjerättenslokaler i Solna Business park. Fika ingår vid varje tillfälle och ingen dokumentation förs.

Om du har frågor om BIFF och innehållet, ring tillfamiljerätten via Solna stads kontaktcenter på telefonnummer 08-746 10 00.

Kurstillfällen

29 april, 16 maj och 27 maj. För dessa datum gäller 17.00-19.00.

14 maj, 28 maj och 10 juni. För dessa datum gäller 09.15-11.15.

27 augusti, 10 september, 24 september. För dessa datum gäller 17.00-19.00.

16 september, 30 september, 14 oktober. För dessa datum gäller 16.45-18.45.

Anmälan

Är du intresserad av att anmäla dig? Fyll i formuläret nedan.

Alla fält markerade med Obligatoriskt är obligatoriska och måste fyllas i.

Bor i: Obligatoriskt
Dela: