Nyckelhantering

När du har fått ditt beslut om trygghetslarm beviljat ska du eller anhörig, inom tre vardagar, kontakta Solna stads Trygghetslarm för överlämning av nycklar. Nycklar mottages efter överenskommelse helgfria vardagar, se kontaktuppgifter till höger.

När nycklar överlämnas skrivs en nyckelkvittens med medgivande till att larmpersonal, samt i undantagsfall räddningspersonal och sjukvårdspersonal från staden, får tillträde till din bostad om du har larmat. Nycklarna förvaras inlåsta och är avidentifierade. Endast när du larmat hämtas nycklarna ut och används.

Viktigt att tänka på innan nycklar lämnas:

  • Kontakta Solna stads Trygghetslarm helgfria vardagar för att avtala en tid när nycklarna ska överlämnas.
  • Var uppmärksam på att lämna nycklar till både bostaden och porten.
  • Kontrollera noga att nycklarna fungerar innan de överlämnas.
  • När ditt trygghetslarm har installerats får dina nycklar inte sitta kvar i låset på insidan av ytterdörren eller säkerhetskedja användas. Detta för att larmpersonalen ska kunna komma in med överlämnad nyckel om du larmat.
  • Om larmpatrullen inte kan komma in efter att du larmat på grund av att nycklar sitter kvar i låset eller inte fungerar, tillkallas låssmed och kostnaden faktureras larminnehavaren.

Öppettider

Våra öppettider på Trygghetslarmet och Nattpatrullen är mellan kl 9.00-11.00 måndag till fredag, för inlämning och utlämning av nycklar till larm och nattpatrull samt inlämning av larm.

Dela:

Kontakt

Solna stads Trygghetslarm

08-746 18 48

Besöksadress

Lövgatan 45
169 32 Solna

Postadress

Solna stad, Omvårdnadsförvaltningen
171 86 Solna

Skicka meddelande till Solna stads Trygghetslarm