Lyktan

Lyktans dagverksamhet drivs av Vardaga på uppdrag av Solna stad sen 1:a mars 2019 och ligger i entréplan på Polhemsgårdens demensboende. Lyktan vänder sig till personer med demenssjukdom som bor kvar hemma, vi erbjuda en trevlig social samvaro med funktionsbevarande aktiviteter och även avlastar närstående. För att kunna delta i vår verksamhet ska den berörde vara demensutredd och ha ett beslut från biståndshandläggare.

Profil/verksamhetsidé

Lyktan ingår i samma profil som Polhemsgårdens tema mat, natur och trädgård som stimulerar våra fem sinnen. Eftersom dagverksamheten ligger i entréplan är det alltid nära ut i trädgården. Till Polhemsgården hör en terapeutisk trädgård, där finns ett lusthus och ett växthus. Lusthuset värms upp av ett element så där kan man vistas även vintertid. Vår, sommar och höst utnyttjar vi den härliga trädgården till bocciaspel, fikastunder eller bara för att sitta och njuta.Vi odlar potatis, morötter, plockar jordgubbar och hallon samt blommor från vår härliga blomsteräng.

Lyktan består av en hemlik och trevlig miljö samt en inbyggd veranda i markplan. Gästerna kommer till Lyktan med hjälp av turbundna resor eller med hjälp av personal från hemtjänsten.

Dagverksamheten bygger på gemenskap, att ge stimulans och en trevlig samvaro, som gör dagarna meningsfulla för gästerna. Tillsammans läser vi dagstidningar, löser korsord, bakar, lyssnar på musik, spelar spel, har frågesport och sittgymnastik. Det är viktigt att st��rka gästernas självkänsla och göra saker som de känner igen. Vi arbetar för att bevara det friska hos våra gäster.

Vi kommer att tillaga mat utifrån vårt egna koncept i Vardaga "Mat som hemma" från våra egna kök, våra gäster hjälper till med dukning, disk och liknande i den mån de kan och vill. Måltiden ska vara tilltalande för alla sinnen, ögonen inte minst.

En nära kontakt med anhöriga är viktigt. De är en länk mellan oss som arbetar här och våra gäster. Det är också viktigt att anhöriga får avlastning och stöd när de har behov av det. Målet är att våra gäster ska kunna bo hemma så länge som möjligt.

Personal

På Lyktan arbetar två personal med utbildning och lång erfarenhet i demenssjukdomar.

Dela:

Kontakt

Lyktans dagverksamhet

08-555 630 79

http://www.vardaga.se

Besöksadress

Polhemsgården Polhemsgatan 16
171 58 Solna

Skicka meddelande till Lyktans dagverksamhet

Maith Österman

Verksamhetschef

0733-77 56 43

Skicka meddelande till Maith Österman