Villa Botvid/Sandstugan

På Sandstugan vill vi att du ska känna dig som hemma. Omsorg och service ska hålla högsta kvalitet, men minst lika viktigt är att du får göra saker som intresserar dig. Oavsett sjukdom eller handikapp ska alla dagar kännas meningsfulla och innehållsrika. Vänner och närstående är givetvis alltid välkomna.

PROFIL

Vi arbetar efter ett koncept som vi kallar Den Goda Dagen som innebär att vi ger dig omsorg som bygger på omtanke, integritet och respekt. Vi planerar omsorg och aktiviteter med dig och efter din förmåga, dina behov och hur du vill forma din dag. Den som bor hos oss/närstående har möjlighet att engagera sig i boendets "boende- och närståenderåd", aktivitetsråd samt kostråd. Vi diskuterar frågor som handlar om kost, omvårdnad, aktiviteter och boendemiljö.

Vid anhörigträffar informerar vi om verksamhetens olika aktiviteter och pågående utvecklingsområden. Vi redovisar resultat från genomförda kvalitetsundersökningar. Vid dessa träffar tar vi även emot allmänna synpunkter på verksamheten och förbättringsförslag.

Maten kommer från Tibble kök i Täby.

Vi serverar desserter som en extra god avslutning på lunchen.
För vegetarianer och personer med behov av annan kost finns särskilda måltidsalternativ.

Mat är ett av våra mest grundläggande behov samtidigt som måltiden är en mycket viktig social företeelse. Vi vill att måltiden ska bidra till kundens upplevda livskvalitet. Vi är måna om att fånga upp särskilda önskemål kring kost och måltider från den enskilde och kundens närstående. Det kan exempelvis gälla ett favoritrecept på en maträtt, ett gott bröd eller efterrätt som kunden tycker om. Vi tar fasta på kundens önskemål och anpassar matsedeln utifrån individuella önskemål. Vi uppmärksammar alltid högtider och helgdagar.

Sandstugan har en aktivitetshandledare anställd som arbetar enbart med att aktivera vår boende måndag-torsdag varje vecka, samt enstaka kvällar och helger när vi anordnar särskilda boende- och närståendeaktiviteter.

Vår aktivitetshandledare arbetar aktivt med att erbjuda promenader enskilt och i grupp, hålla i gemensamma aktiviteter såsom dans, handarbete, högläsning, reminiscens, sällskapsspel med mera. Utöver aktiviteter med aktivitetshandledare arbetar personalen aktivt med att erbjuda aktiviteter och "egentid" med boende och boendes kontaktperson.

Varje månad har vi besök av Svenska Kyrkan i Tumba som har en stund med kända psalmer och högläsning. Sandstugan har också en stående inbjudan till kyrkorummet och vi anordnar gemensam färd dit för den som vill.

På söndagarna har Sandstugan Ung Omsorg engagerad som under några timmar på eftermiddagen läser, bakar, sjunger, dansar eller på annat sätt förgyller tillvaron tillsammans med våra kunder.

LÄGENHETERNA

Alla kunder har en egen lägenhet på cirka 30 kvadratmeter. Lägenheterna är försedda med ett rymligt badrum samt "minettkök". Kunden möblerar med sina egna möbler och personliga tillhörigheter, förutom sängen som är höj- och sänkbar och som boendet står för. Alla lägenheter består av ett rum med hall och stort badrum. I hallen finns ett trinettkök och eget kylskåp, alla lägenheter har franskbalkong. Lägenheterna är om 29,5 m2

De gemensamma utrymmena är möblerade i gustaviansk stil, kristallkronor i taken och öppen spis. Färgerna i textilier och möbler är väl utvalda och anpassade för verksamheten

PERSONAL

Du har tillgång till en sjuksköterska och omvårdnadspersonal dygnet runt, såväl vardagar som helger. Jourtid är det vårt eget bemanningsföretag Care Team som har sjuksköterska.

Vår sjukgymnast och arbetsterapeut är hos oss två dagar i veckan, då de även handleder personalen i ett rehabiliterande arbetssätt. Vår läkare kommer till oss minst en gång i veckan samt om du skulle få ett akut behov.

Vår läkare kommer till oss minst en gång i veckan samt om du skulle få ett akut behov.

KOMMUNIKATION OCH NÄRSERVICE

Till Sandstugan kommer du med pendeltåg till Tumba station, därefter buss 716

Sandstugan ligger på bekvämt avstånd till Tumba centrum där finns butiker och samhällsservice.

I vår stora trädgård har vi en ordentligt tilltagen uteplats där alla får plats och runt omkring har vi underbara promenadstråk bland träden. I ena änden av trädgården finner vi "sinnenas trädgård" med olika fruktträd, bärbuskar och kryddträdgården.

Alla kunder har en egen lägenhet på cirka 30 kvadratmeter. Lägenheterna är försedda med ett rymligt badrum samt "minettkök". Kunden möblerar med sina egna möbler och personliga tillhörigheter, förutom sängen som är höj- och sänkbar och som boendet står för. Alla lägenheter består av ett rum med hall och stort badrum. I hallen finns ett trinettkök och eget kylskåp, alla lägenheter har franskbalkong. Lägenheterna är om 29,5 m2

De gemensamma utrymmena är möblerade i gustaviansk stil, kristallkronor i taken och öppen spis. Färgerna i textilier och möbler är väl utvalda och anpassade för verksamheten.

Dela:

Kontakt

Sandstugans äldreboende

08-410 305 30

http://www.vardaga.se/sv/Search/Stockholm/Tumba/Sandstugan/

Besöksadress

Däldvägen 13
147 33 Tumba

Mer kontaktinformation om Sandstugans äldreboende

Eija Sjödin

Verksamhetschef

0733-77 55 23

Eija.­sjodi­n@vardaga.se

Skicka meddelande till Eija Sjödin