Hammarby Slott

Hammarby Slott är ett permanent boende för personer över och under 65 med demenssjukdom.

Hammarby slott har en vision att kombinera småskalighet med professionalism. Vi vill att alla som bor hos oss ska känna sig hemma och trivas i en vacker miljö. Vi erbjuder ett trivsamt boende i vacker omgivning. Miljön är parkliknande och grönskande med många kulturhistoriska inslag.

Målet och strävan för Hammarbyslott är att skapa ett boende ,amiljär stämning kombinerat med hög kvalité. Vi vill att personerna som flyttar till oss ska få personliga lösningar för att få livskvalité. Det är viktigt att kunna ta tillvara de boendes styrkor och möjligheter till att göra egna val och därmed få så mycket inflytande som möjligt över sina liv. Detta kräver både lyhördhet och hög kompetens hos personalen. Vi arbetar personcentrerat och i enlighet med de nationella riktlinjer som finns för demensvård. Med en tydlig värdegrund och hög kompetens hos personalen arbetar vi med att skapa ett gott liv för personer med demenssjukdom.

Byggnaden är ett varsamt renoverat hus från i början på 1900 talet. Det inryms 48 nyrenoverade lägenheter med trinettkök och badrum. Lägenheterna är mellan 26-45 kvm stora. Kök och gemensamhetsutrymmen finns i en öppen planlösning. Stora fönster med stort ljusinsläpp gör avdelningarna trivsamma och stora möjligheter till social kontakt. Vi har en egen trädgård för den som vill och en inglasad balkong för rekreation. Det finns en aktivitetslokal med gruppverksamhet om så önskas.

PERSONAL

All vårdpersonal har undersköterskeutbildning. Flera i personalen har vidareutbildning i demens. Vidare finns sjukgymnast och Arbetsterapeut. Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt och enheten är kopplad till läkartjänst. Intern Mas finns för att säkerställa att sjukvårdsinsatserna är säkra. Verksamhetschef är Socionom.

KOMMUNIKATION OCH NÄRSERVICE

Det finns goda kommunikationer till service i Väsby centrum samt gångavstånd till liten affär och Löwentrömska sjukhuset med bland annat frisör och Apotek.

Dela: