Bejtona

På Kottbygatan 5 finns det språkprofilerade äldreboendet Bejtona för arabisktalande - ett modernt äldreboende med "all inclusive"- koncept. Kavat Vårds vision är att driva äldreboende som vi själva skulle välja. Vi finns till för de som bor hos oss. Vården och omsorgen är utformad för att ge, integritet, trygghet, inflytande, kontinuitet samt och meningsfullhet.

PROFIL

På Bejtona erbjuder vi ett tryggt vård- och omsorgsboende där vi med hjälp av språket, aktiviteterna, inredningen, musiken, radio och tv-kanalerna, maten skapat en miljö som påminner om det gamla hemlandet. Att personalen talar och förstår den boendes språk och kultur skapar trygghet och ger den boende ett sammanhang.

Som privat leverantör har vi utöver vårt offentliga uppdrag, möjlighet att erbjuda tilläggstjänster. Behöver du sällskap för släktbesök, resor, teater, operabesök eller andra utflykter som inte ingår i vård- och omsorgsboendet så ordnar vi det.

LÄGENHETERNA

Enheten består av 17 lägenheter. Om du vill kan du få lägenheten fullt inredd, du behöver bara ta med dig kläder och hygienartiklar. På våningen finns matsal och vardagsrum. Lägenheterna är ca 30-50 m2 och har egen dusch, toalett och liten trinett.

Lokalernas utformning gör det lätt att nå personalen och ta del av vad som händer på våningen. Trygghetslarm gör det möjligt att påkalla personalens hjälp dygnet runt.

PERSONAL

Verksamheten är bemannad dygnet runt med egen våningspersonal. De som arbetar i omvårdnaden har vårdutbildning och erfarenhet av att arbeta med äldre samt talar, läser och skriver på arabiska.

KOMMUNIKATION OCH NÄRSERVICE

Bejtona ligger centralt i Akalla med närhet till natur och kulturområden. Till Akalla tunnelbanestation är det ca 500 meter. Flera busslinjer finns att tillgå med station inom ca 200 meter. I samma fastighet finns en förskola och en friskola. Det finns tillgång till gård, takterrass och gångstigar. Till enheten finns det en gemensam balkong där du kan njuta av årets alla dagar. Det är nära till Kista centrum för eventuell shopping.

Dela:

Kontakt

Vilobacken

info@kavatvard.se

http://www.kavatvard.se

Besöksadress

Elinsborgsbacken 5
163 64 Spånga

Mer kontaktinformation om Vilobacken