Polhemsgården

Polhemsgården är ett äldreboende med inriktning mot personer med demenssjukdom. Boende öppnade 1996 och har 84 st lägenheter. Polhemsgården drivs sedan 2010 via entreprenad av Förenade Care på uppdrag av omvårdnadsnämnden.


Trädgård och utevistelse är Polhemsgårdens profil som även präglar inomhusmiljön.

Profil

Polhemsgården är profilerat mot trädgård och utevistelse. Här stimuleras alla våra sinnen. Synen genom fantastiska blomsterarrangemang, hörseln genom en porlande minifontän. Här stimuleras även känsel, lukt och smak genom olika sorters odlingar av blommor, växter, bär och frukter. Trädgården stimulerar till aktivitet och rörelse.


Trädgården stimulerar till aktivitet och rörelse.

Vården präglas av en helhetssyn på människan och genomsyras av grundtanken att de boende har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv. Individens behov och önskemål i sitt boende tillgodoses så långt detta är möjligt. Varje boende har rätt till en personlig kontaktperson. Meningsfull sysselsättning, stimulans och kulturutbud erbjuds de boende med utgångspunkt från vad var och en önskar och förmår. Möjlighet att delta i utförandet av vardagsgöromål ges också. Utevistelse erbjuds dagligen.

Vi arbetar med ett funktionsbevarande förhållningssätt. Sociala, kulturella och andliga behov beaktas och olika livsåskådningar respekteras.

Lägenheterna


Lägenheterna är ljusa och du kan själv sätta din prägel på dem.

Lägenheterna på Polhemsgården håller hög standard. Ett stort rum utrustat med säng och sängbord samt en rymlig toalett och duschrum. Du kan alltså sätta din egen prägel på rummet genom att ta med dig möbler från ditt tidigare hem. I lägenheten finns det telefon, antennuttag för TV samt uttag för personlarm. Samtliga våningar är utrustade med sprinklersystem för brandskydd.

Personal

Verksamheten bedrivs dygnet runt årets alla dagar. Medicinskt ansvarig sjuksköterska säkerställer att de boende får en god, säker och trygg vård. Det finns sjuksköterskor samt övrig vårdpersonal dygnet runt på Polhemsgården. Arbetsterapeut och fysioterapeut finns att tillgå samtliga vardagar. Boendet håller en hög bemanning. Läkarinsatser utförs av Familjeläkarna i Saltsjöbaden.

Kommunikation och närservice

Polhemsgården ligger mellan Huvudsta- Solna- och Västra skogens centrum. Bra kommunikationer gör det lätt att ta sig till boendet. (Buss 119 samt 152 med hållplatser strax utanför boendet. Det finns även närhet till tunnelbana)

Dela:

Kontakt

Maith Österman

Verksamhetschef

08-555 630 74
073-901 57 58

maith­o@forenadecare.com

Besöksadress

Polhemsgatan 16
171 58 Solna

Skicka meddelande till Polhemsgården

För sjukvården: sjuksköterska

(dygnet runt)

08 555 630 80

Skicka meddelande till För sjukvården: sjuksköterska

Ulla Silow-Lindeberg

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Förenade Care

0733-581694

ullas­l@forenadecare.com

Skicka meddelande till Ulla Silow-Lindeberg