Ametisten

Ametisten är ett modernt och centralt beläget boende för personer äldre än 65 år som behöver omvårdnad eller har en demenssjukdom. Antal platser: 80 platser, 32 platser med somatisk inriktning och 48 platser för demens.


Vardagsrum på en av avdelningarna.

Profil

Vår profil är litteratur, film, teater och historia och de boende erbjuds dagligen aktiviteter kopplade till vår profil. Vår Aktivitetsansvariga ansvarar för planering och genomförande samt att säkerställa att aktiviteterna utförs med god kvalitet och utifrån våra boendes önskemål.

Varje boende har en egen kontaktman som har ansvar för helheten i omsorgen och för att aktiviteter, utevistelse och den personliga omvårdnaden utförs så att den boendes behov och önskemål tillgodoses så långt det är möjligt. Ametisten är certifierat enligt Stiftelsen Silviahemmet vilket innebär att all personal fått utbildning gällande vård och omsorg vid demenssjukdom.

Personal

På Ametisten har vi omsorgspersonal och sjuksköterska dygnet runt. Varje boende har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som säkerställer en god och säker vård. Vår arbetsterapeut och fysioterapeut finns på plats på vardagar och gör funktionsbedömningar, ansvarar för hjälpmedel samt handleder personal i ett funktionsbevarande synsätt. Läkare kommer till Ametisten 2 gånger/vecka. Under kvällar, nätter och helger finns tillgång till jourläkare.

På varje våningsplan ansvarar en Gruppchef för arbetsledning och planering av omvårdnadsarbetet. Utöver detta finns en Enhetschef som tillsammans med Verksamhetschef ansvarar för verksamheten.


Aktivitetslokal med härligt ljusinsläpp. Utanför skymtaren uteplats som används flitigt.

Vår Aktivitetsansvariga finns på plats måndag-torsdag och på helgerna har vi Ung Omsorg som kommer på besök. Ung Omsorg är ungdomar mellan 16-18 år som utför sociala aktiviteter med de boende.

Lägenheter


Samtliga lägenheter är på 27 kvm och är ljusa och fina.

Alla lägenheter är ljusa och fina och är utrustade med diskbänk, kylskåp och har ett stort badrum med tvättmaskin. Höj- och sänkbar säng med madrass ingår samt täcke, kudde, lakan och handdukar. I övrigt möblerar man med egna möbler och personliga ägodelar. Samtliga lägenheter är på 27 kvm och i dessa finns telefonjack, antennuttag för TV, brandoch personlarm.

Kommunikation

Ametisten ligger precis intill Solna centrum som har ett stort serviceutbud. I Solna centrum finns tillgång till parkeringsplats och det finns också parkeringsmöjligheter på gatan utanför oss. Ett stenkast från Ametisten finns anslutning till buss, pendeltåg och tunnelbana.

Dela:

Kontakt

Pia Sporrong

Verksamhetschef

0733-77 33 30

pia.s­porro­ng@vardaga.se

Besöksadress

Skytteholmsvägen 45
171 44 Solna

Skicka meddelande till Ametisten

För sjukvården: sjuksköterska

(dygnet runt)

08- 555 55 306

Mer kontaktinformation om För sjukvården: sjuksköterska

Kristina Alexandersson

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

073 377 51 21

krist­ina.a­lexan­derss­on@ambea.se

Skicka meddelande till Kristina Alexandersson