Seniorlägenheter 65+

Seniorlägenhet 65+ är en hyresrätt för personer över 65 år.

Vad är seniorlägenhet 65+?

Seniorlägenheter 65+ är hyresrätter som finns på adresser i nära anslutning till service och i fastigheter som har en tillgänglig entré och hiss. Lägenheterna är utrustade enligt normal hyresstandard och hyrs omöblerade.

Seniorlägenhet 65+ är en hyresrätt med begränsad bytesrätt vilket innebär att överlåtelse och uthyrning i andra hand inte får ske samt att bytesrätten är begränsad.

Hur får jag en seniorlägenhet 65+?

Du som är 65 år eller äldre och folkbokförd i Solna kan ställa dig i kö för en lägenhet. Personbevis måste bifogas ansökan. Seniorlägenheter 65+ fördelas utifrån kötid utan förtur.

Vilken hjälp kan jag få när jag bor i seniorlägenhet 65+?

Att bo i seniorlägenhet 65+ innebär endast att hyra en lägenhet, det ingår ingen särskild service. Om du har behov av hemtjänst, exempelvis hjälp med inköp, tvätt eller duschhjälp, måste du ansöka om detta hos en biståndshandläggare.

Vem ansvarar för kön till seniorlägenheter 65+?

Bostadsstiftelsen Signalisten ansvarar för kön till seniorlägenheterna 65+. Ansökan görs via Signalistens hemsida Signalistens hemsida. Har man inte tillgång till dator så går det bra att kontakta Signalistens kundtjänst på tel 08-705 22 00.

Man söker aktivt själv de lediga lägenheterna på Signalistens hemsida, eller via Signalistens kundtjänst. Lägenheterna fördelas sedan bland dem som aktivt sökt lägenheten utifrån kötiderna. När du blir erbjuden en seniorlägenhet 65+ skriver du ett hyresavtal med Signalisten.

Är det bara äldre personer som bor på Hallen, Bollen och Turkosen?

Nej, på dessa adresser finns även lägenheter för yngre personer med funktionsnedsättningar. I fastigheterna inryms även en andra verksamheter. Vilka dessa är kan du läsa om under respektive adress.

Turkosen - Skytteholmsvägen

Turkosen ligger nära Solna Centrum med affärer, bussar och tunnelbana.

Hallen - Algatan

Hallen är beläget i Råsunda, nära gränsen till Sundbyberg. Det finns en restaurang, seniorträff, frisör och fotvård i lokalerna.

Bollen - Parkvägen

Bollen är beläget i Råsunda med direkt närhet till vårdcentral, seniorträff, butiker och restauranger.

Dela:

Var ligger Solnas seniorboenden?