Äldre

Vårens aktivitetsprogram för seniorer är här!

Nu kan du ta del av vad våren 2019 har att erbjuda hos Solnas alla seniorträffar! Det gedigna utbudet av kurser och aktiviteter listas i den digitala broschyren som även finns att hämta som fysiskt exemplar hos seniorträffarna eller i stadshuset.

 • Ny specialistsjuksköterska i vård av äldre

  Moa Nyström är först i Solna stad att genomföra en lokal variant av akademisk specialistutbildning (AST) i Vård av äldre. Solna stad har tillsammans med arbetsgivaren i detta fall Vardaga givit förutsättningar för specialistutbildning på arbetstid.

 • Invigning av det nya köket på Skoga äldrecentrum

  Efter omfattande renoveringsarbeten har nu det nya köket på Skoga äldrecentrum invigts. Nya ytskikt, ny inredning och gjutning av golv är exempel på genomförda åtgärder.

 • Tilldelningsbeslut för vård- och omsorgsboenden i Solna

  Den 5 juni 2018 fattade omvårdnadsnämnden ett tilldelningsbeslut gällande driften av vård- och omsorgsboenden i Solna.

 • Kanadensiska studenter på besök i Solna

  En grupp bestående av 30 studenter och tre lärare från det kanadensiska Western University Ontario besökte i veckan på Solna och omvårdnadsförvaltningen. Studenterna går en kurs med fokus på äldreomsorg och vad Kanada kan lära sig av skandinavisk äldreomsorg.
 • Peter är första mottagare av Bergshamra cykelpris

  Det nyinstiftade Bergshamra cykelpris går till den eller de som gjort något för eller på cykel under året. Den första pristagaren är Peter Lamming, som tilldelas priset för sina insatser som cykelvolontär för Solnas äldre. Priset delas ut på cykelloppisen på Bergshamra torg lördagen den 5 maj.

 • Alla var vinnare när Funkisfestivalen kom till Cirkus

  Funkismello har bytt namn till Funkisfestivalen, men namnbytet till trots var det samma fantastiska stämning när finalen 2018 avgjordes på Cirkus. 15 bidrag från hela landet framförde sina låtar inför en jublande publik på ett fullsatt Cirkus.

 • Varning för bedragare som lurar sig in hos äldre

  Den senaste tiden har de så kallade åldringsbrotten blivit extremt vanliga i stora delar landet, rapporterar polisen. Solnas närpolis har tagit emot anmälningar från äldre solnabor som vittnar om personer som försöker ta sig hos dem. Var vaksam mot okända besökare och släpp inte in okända personer i hemmet.

 • Rökfri arbetstid inom vård och omsorg

  All arbetstid ska bli rökfri inom Solnas vård- och omsorgsverksamheter. Beslutet innebär en mer hälsosam miljö för både brukare av vården och för medarbetarna. I stadens egna verksamheter införs rökfri arbetstid från och med den 1 april 2018.

 • Jämför hemtjänst

  I Solna kan du välja bland ett flertal olika utförare av hemtjänst. Vi har skapat en tjänst där du kan jämföra hemtjänstförtagen utifrån vad deras kunder tycker om dem.

 • Omdömen om hemtjänst och boenden

  Varje år frågar Socialstyrelsen brukarna vad de tycker om hemtjänst och vård- och omsorgsboenden. Här kan du läsa omdömen om de olika utförarna som erbjuds i Solna.