Planteringar och blomsterprogram

Solnas blomsterprogram är nytt från våren 2017 och omfattar över 30 platser runt om i staden. Varje år ska det uppdateras med nya lökar, vårblommor, sommarblommor för säsongen och höstflor. Inspiration har i år hämtats från Solnas kultur och historia med en tillhörande färgkomposition. Blomsterprogrammet inleds med vårblomningen under den senare delen av april.

Blomsterprogrammet består av ettåriga växter, så kallade annueller, som planteras i urnor och rabatter runt om i staden. I april inleds planteringen och totalt under året är det drygt 10 000 lökar och plantor som ska planteras i fler än 50 urnor och planteringslådor och tre rabatter.

Gamla Filmstaden årets tema

Temat är för år 2017 hämtar inspiration från Gamla Filmstaden som är en av Sveriges viktigaste platser för svensk filmhistoria från början av 1920-talet. Färgvalen hämtas från filmens magi, filmstjärnor, biosalongernas färgsättning och glamour. Färgskalan är vinröd, purpurröd, röd, orange med kompletterande färger av lime och ljuslila.

Utifrån detta tema har vi tagit fram tre säsonger för 2017:

  • Vår: april-juni
  • Sommar: juni-september
  • Höst: september-december

Förteckningar över 2017 års växter (PDF-dokument, 2,4 MB)

Fler än 30 platser runt om i staden

Stadens ambition är att fördela blommorna så att så många som möjligt får glädje av blomsterprakten. Därför placeras blommorna på Solnas mest populära platser där många boende och besökare passerar.

Karta över blommornas placering i staden (PDF-dokument, 1,1 MB)

Dela: