Vad spolar du ner i toaletten?

Det enda du ska spola ner är det som kommit ur din kropp samt toalettpapper. Tops, tamponger, snus och annat skräp som spolas ner är ett problem. Det kan orsaka stopp i ledningarna, försämra processen i avloppsreningsverket och skada miljön. Släng alltid ditt skräp i en papperskorg. Tack för hjälpen!

När du spolar i toaletten åker vattnet via avloppsnätet till Käppala på Lidingö. Där ligger det avloppsreningsverk som tar hand om Solnas avloppsvatten. Reningsverket är byggt för att ta hand om det som kommer ur vår kropp samt toalettpapper. Nu följer det med en hel del annat i avloppet, och allt detta hamnar i Käppala - om det inte orsakat problem eller stopp på vägen.

Det är viktigt att vi alla hjälps åt att hålla avloppen fria från både skadliga kemikalier, färger och andra miljögifter men även att minska mängderna av det som egentligen ska hamna i papperskorgen. Bomullsrondeller, tops och tamponger ska tillsammans med snus och godispapper slängas i papperskorgen.

Du kan på ett enkelt sätt hjälpa Käppala och miljön genom att sätta in en papperskorg i badrummet. Då blir det lätt att göra rätt!

Läs gärna mer på Käppalaförbundets hemsida, se länk till höger!

Tops ska inte spolas ner i toaletten

Dela:

Relaterade länkar