Ladda din elbil hemma - infokväll om hur du fixar laddplats

Funderar du på att skaffa elbil och undrar hur den ska laddas? Kom på en kostnadsfri infokväll i Solna stadshus den 18 november så får du veta mer hur du fixar en laddplats – vid ditt småhus eller vid din bostadsrätt.

Den bästa laddplatsen är bilens ordinarie parkeringsplats – att ladda under natten är enkelt och bekvämt. För dig som bor i lägenhet och vill köpa elbil uppstår frågor till fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse om vad som krävs, vad det kostar och vem som ska betala. För att underlätta och guida er på vägen har Energi- och klimatrådgivningen startat projektet "Fixa laddplats".

Kostnadsfri infokväll

Den 18 november anordnar Solna stad genom projektet "Fixa laddplatsen" en kostnadsfri informationskväll om hur bostadsrättsföreningar och småhusägare går tillväga för att fixa laddplats.

Mellan kl. 17:00 - 20:00 finns leverantörer av laddutrustning på plats tillsammans med stadens opartiska energi- och klimatrådgivare för att svara på frågor och ge råd. Kl. 17:15 - 18:00 är det seminarium för småhusägare och kl. 18:15 - 19:30 är det seminarium för bostadsrättsföreningar. Läs mer och anmäld dig här.

Kan du inte den 15 november? Ingen fara, samma seminarium anordnas på fem andra platser under november. Läs mer här.

Om projektet "Fixa laddplats"

Projektet är finansierat av Klimatklivet genom Naturvårdsverket, energi- och klimatrådgivningen och de deltagande kommunerna.Totalt medverkar följande 27 kommuner i Stockholms län och Håbo kommun i Uppsala län: Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Håbo, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Södertälje, Tyresö, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker. Andra samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.

Dela: