Återvinning i juletid

Hur sorteras presentpapper? Vad gör jag med den trasiga julgranskulan? Vart lämnar jag julgranen? Här hittar du information om Solna stads julgransinsamling och hur du sorterar julens avfall rätt.

Julgransinsamling 2022

I år kan du lämna din julgran på våra obemannade insamlingsplatser i Arenastaden, Bergshamra, Centrum, Huvudsta, Järvastaden och Ulriksdal den 15 - 16 januari. Alla granar som samlas in kommer att flisas sönder och därefter bli till fjärrvärme.

Obemannade uppsamlingsplatser
StadsdelPlats
ArenastadenKorsningen Dalvägen/Vintervägen
BergshamraBjörnstigen 137
CentrumSolnaplan
HuvudstaKorsningen Armégatan/Krysshammarvägen
JärvastadenJärva skjutbaneväg 54-56
UlriksdalVid Busshållsplats Agnesberg, snett emot Bagartorpsringen 20

Hinner du inte lämna in din julgran eller glömde? Oroa dig inte, du kan alltid lämna din julgran som trädgårdsavfall på närmaste återvinningscentral. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Så sorterar du julens avfall

Tabell med avfall vanliga under julen och hur du sorterar dem.
Vad?Var?
Julklappspapper & kartongerSorteras som pappersförpackning. På sidan om förpackningar hittar du mer information om var du kan lämna dina förpackningar.
Presentsnören, etiketter & julkortskuvertLäggs i den vanliga soppåsen.
JulgransbelysningSorteras som elavfall. På sidan om elavfall hittar du mer information om var du kan lämna ditt elavfall.
Glitter & julgranskulorLäggs i den vanliga soppåsen.
VärmeljusSorteras som metallskrot och lämnas på närmaste återvinningscentral Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller den mobila återvinningscentralen. Kom ihåg att lossa vekhållaren så att aluminium och stål kan återvinnas var för sig (både är metallskrot).
Överbliven julmatSorteras som matavfall. Har du inte möjlighet att matavfallssortera hittar du information om hur du börjar på sidan om matavfall.
SkinkspadSkinkspadet innehåller mycket fett vilket snabbt täpper igen ledningarna om du häller ut skinkspadet i avloppet. Samla istället in fettet i en pet-flaska eller burk och släng den i vanliga soppåsen.
Oönskade julklapparLämnas för återbruk. På sidan om återbruk hittar du mer information om var du kan lämna oönskade julklappar.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad