Återvinning i juletid

Hur sorteras presentpapper? Vad gör jag med den trasiga julgranskulan? Vart lämnar jag julgranen? Här finns informaiton om hur du sorterar julens avfall rätt.

Julgransinsamling 2024

Hann du inte lämna in din julgran eller glömde? Oroa dig inte, du kan alltid lämna din julgran som trädgårdsavfall på närmaste återvinningscentral. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Obs! Mobil återvinningsstation och Mobil miljöstation tar inte emot julgranar.

Så sorterar du julens avfall

Tabell med avfall vanliga under julen och hur du sorterar dem.
Vad?Var?
Julklappspapper & kartongerSorteras som pappersförpackning. På sidan om förpackningar hittar du mer information om var du kan lämna dina förpackningar.
Presentsnören, etiketter & julkortskuvertLäggs i den vanliga soppåsen.
JulgransbelysningSorteras som elavfall. På sidan om elavfall hittar du mer information om var du kan lämna ditt elavfall.
Glitter & julgranskulorLäggs i den vanliga soppåsen.
VärmeljusSorteras som metallskrot och lämnas på närmaste återvinningscentral Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller den mobila återvinningscentralen. Kom ihåg att lossa vekhållaren så att aluminium och stål kan återvinnas var för sig (både är metallskrot).
Överbliven julmatSorteras som matavfall. Har du inte möjlighet att matavfallssortera hittar du information om hur du börjar på sidan om matavfall.
SkinkspadSkinkspadet innehåller mycket fett vilket snabbt täpper igen ledningarna om du häller ut skinkspadet i avloppet. Samla istället in fettet i en pet-flaska eller burk och lämna på återvinningscentralen.
Oönskade julklapparLämnas för återbruk. På sidan om återbruk hittar du mer information om var du kan lämna oönskade julklappar.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad