Solna Vuxenutbildning

Solna vuxenutbildning erbjuder dig som Solnabo och som önskar studera på komvux, ett stort utbud av utbildningar på ett flertal skolor. Är du ny i Sverige kan du läsa svenska på sfi. Solna vuxenutbildning ansvarar också för kommunens vuxenutbildning för dig som har inlärningssvårigheter, Särskild utbildning för vuxna (Särvux)

Information med anledning av coronaviruset

Vuxenutbildningen i Solna kommer har från och med den 18 mars tillfälligt gått över till distansutbildning. Detta gäller för sfi, grundläggande och gymnasiala utbildningar.
Har du frågor om hur dina studier påverkas är du välkommen att kontakta Solna Vuxenutbildning. Studerar du redan ska du vända dig direkt till den skola du studerar vid. För dig som är intresserad av att söka för att börja studera är du välkommen med din ansökan. Du söker kurser och utbildningar via webbplats https://vux.solna.se/student/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Du får hjälp med studieplanering av studie-och yrkesvägledare under våra drop-in tider. För närvarande vägleder vi via telefon, och mejl. Drop-in-tiderna hittar du på lite längre ned på den här sidan.
Till Solna stads sida över samlad information om Coronaviruset covid-19. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Med anledning av corona-viruset finns Vuxenutbildningen tillgänglig endast via telefon och mejl.
Under ordinarie drop-in-tider, se tider nedan, kan du ringa till vårt Kontaktcenter på 08-746 10 00 som hjälper dig att få kontakt med vuxenutbildningen.
Alla bokade nivåtest är avbokade och anmälan är tills vidare stoppad.

OBS! Drop-in-tiderna för besök kan komma att ändras fortsättningsvis beroende på hur situationen kring corona-viruset utvecklas.

Öppettider drop-in - inställt för besök, endast telefonrådgivning

Tisdag kl. 13.00 -15.00
Onsdag kl. 16.00-18.00
Fredag kl. 9.00-11.00

Avvikande tider:

6-10 april

Tisdag kl. 13.00 -15.00
Onsdag kl. 16.00-18.00

27 april-1 maj

Tisdag kl. 13.00 -15.00
Onsdag kl. 16.00-18.00

När du kommer, tar du en nummerlapp och väntar på din tur - väntetid kan förekomma. För att vi ska hinna hjälpa dig, kom senast en kvart innan stängning. Under drop-in-tiderna har vi endast möjlighet att avsätta 10 minuter för ditt besök. Behöver du mer tid bokar vi in dig på ett besök med en studie-och yrkesvägledare en annan dag.

Här får du hjälp med

  • Studieplanering och studievägledning, frågor om behörighet och slutbetyg/gymnasieexamen
  • Ansökan av grundläggande och gymnasiala kurser
  • Anmälan sfi
  • Antagningsbesked och betygsbeställningar

Du är alltid välkommen under stadens kontaktcenters öppettider med dina frågor eller få hjälp med ansökan av komvux och anmälan till sfi.
Kontaktcenter nås på 08-746 10 00 eller via kontaktformulär.
Vid skriftlig kontakt, uppge alltid personnummer för den person som ärendet handlar om.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad