Maten i förskolan

I Solna stads förskolor serveras det frukost, lunch och mellanmål. Menyerna är säsongsanpassade och näringsberäknade och följer Livsmedelsverkets rekommendationer Bra måltider i förskolan där tallriksmodellen ligger som grund.

På många av stadens förskolor arbetar kockar som ansvarar för sina egna menyer. De förskolor som inte har egna kök får maten levererad till sig via stadens leverantör, för närvarande Sodexo. Maten lagas då i något av stadens fyra skolkök som ligger i Bergshamraskolan, Ulriksdalsskolan, Råsunda skola och Råsunda centralskola.

Menyn i förskolan

Menyn i förskolan omfattar varje dag en rätt samt vegetarisk kost till de som äter vegetariskt. Minst fyra sorters grönsaker serveras varje dag som komplement till huvudrätten, samt mjölk och vatten som dryck.

Hållbarhetskrav

Solna stad ställer höga hållbarhetskrav på måltiderna. Exempelvis kommer 30 procent av inköpskostnaden från miljömärkta inköp som exempelvis KRAV och ekologiskt. Kött och fågel som serveras följer svensk djurskyddslagstiftning och fisken är från hållbara bestånd och har MSC- eller ASC-märkning.

Kontakta oss

Solna stads kontaktcenter

08-746 10 00

Senast uppdaterad