Västra skogens förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Infanterigatan 13, 171 59 Solna
Kommunal
Visa karta

Västra skogens förskola

Vår förskola ligger i Västra skogen nära till skog och grönområden. I närområdet har vi också Pampasparken, Augustendals 4H-gård och Ulvsundasjön. Förskolan har engagerade, professionella och glada pedagoger som alltid sätter barnen i första hand.

Om oss

Västra skogens förskola ligger i ett bostadshus och har fyra barngrupper. Två avdelningar på bottenvåningen och två en trappa upp. Varje barngrupp har flera små rum att leka i där de kan dela upp sig och hitta sin egen plats att vara i. Barnen kan slå sig ner och läsa en bok, bygga med klossar, spela spel eller till exempel utforska universum med digitala hjälpmedel.

Förskolan har en gård med sandlåda, klätterställning och hus att leka i. I området finns flera parker att besöka, närmast Pampasparken som bjuder till mycket lek och skoj. I närheten av förskolan ligger två skolor, Granbackaskolan och Tallbackaskolan som vi har ett gott samarbete med kring de barn som börjar förskoleklass. Ett par minuters promenad från förskolan finns både buss och tunnelbana så det är lätt att ta sig till och från förskolan.

Vi har engagerade, professionella och glada pedagoger som alltid sätter barnen i första hand. Pedagogerna samarbetar kring barnens läroprocesser där man alltid utmanar, inspirerar, stöttar barnen i deras vardag på förskolan. Tillsammans med en annan enhet i området driver vi ett jämställdhetsarbete och har ett nätverk ihop för kollegialt lärande för att driva jämställdsarbete vidare i förskolorna. I vårt arbetssätt ingår att använda sig av Tecken som stöd och pedagogerna har även utbildat sig i ABC - Alla Barn i Centrum.

Västra skogens förskola har en alldeles egen kock som varje dag lagar god mat till pedagoger och barn på förskolan. Barnen känner kocken och pratar gärna om mat och vad de tycker om att äta. Ibland får barnen önska maträtt. Kocken har ett instagramkonto där det varje dag finns härliga bilder på dagens maträtt, följ gärna på Instagramkontot matenpavastraskogen Länk till annan webbplats.

Tillsvidare genomförs inga visningar av förskolor i Solna.

Kontaktinformation

Västra skogens förskola

forskoleomrade4@solna.se
08-746 10 00

Rektor

Kristina Jönsson
kristina.jonsson@solna.se

Biträdande rektor

Kerstin Isaksson
kerstin.isaksson@solna.se

Barngrupper

Linden
072-583 39 86

Kotten
072-583 39 87

Rönnbäret
072-583 39 88

Kastanjen
072-583 39 89

Karta

Senast uppdaterad