Tunets förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Fridensborgsvägen 8, 170 69 Solna
Kommunal
Visa karta

Tunets förskola

Tunets förskola ligger i Järvastaden och ingår tillsammans med Sagolandet, Järven och Lottagatan i Järva förskoleenhet. Förskolorna har Mulle Meck parken som granne och på vintern har vi tillgång till en isbana. Naturen och Överjärva gård ligger inom promenadavstånd från förskolorna. Våra förskolor ligger ca 5 minuters promenad från Ulriksdals pendeltågstation samt många goda bussförbindelser.

Om oss

Tunets förskola ligger omgiven av skogsmiljö. Vi har tre stora gårdar och en är belägen i skogen. Tunet består av fem avdelningar som är fördelade på ett plan. Förskolan har tre avdelningar med barn 1–3 år och två avdelningar med barn 3-5 år. Förskolan har ett rörelserum där vi bland annat har gemensamma aktiviteter för barnen vid högtider och sångsamlingar.

Tunet arbetar med utgångspunkt i det forskande barnet och dess nyfikenhet och lust att lära. Det sker vid projektarbeten samt vid utomhus- och inomhuslek. Vi arbetar i mindre grupper för att ge barnen grunden till utveckling och lärande. Vi har nära till skogen vilket gör att vi ofta befinner oss utanför förskolan för att utforska vår närmiljö. Vi har med oss lärplattor för att kunna finna svar om skogens djur och natur utifrån barnen intresse och frågor.

Alla barn och föräldrar ska känna sig välkomna, respekterade och trygga hos oss.

Läslyftet och Grön flagg

Järva förskoleenhet har under senaste året arbetat med Läslyftet, ett material som Skolverket tagit fram. Läslyftet bygger på kollegialt lärande för att arbeta medvetet med barns språk-, läs-, och skrivutveckling. Högläsning och läsmiljö har varit i fokus och hur vi .kan vara bra läsande förebilder för barnen.

Tunets förskola är Grön flagg certifierat vilket innebär att vi arbetar för en hållbar utveckling och deltar i Håll Sverige Rent. Förskolan har ett tillagningskök med en egen kock som gör en varierad veckomeny för förskolans barn.

Visning av verksamheten Visa Dölj

Visning av verksamheten sker efter överenskommelse med biträdande rektor eller rektor. Ta kontakt genom att skicka ett mejl.

Kontaktinformation

Tunets förskola

forskoleomrade1@solna.se
08-746 10 00 (via Kontaktcenter)

Rektor

Jenny Hultgren
jenny.hultgren@solna.se

Biträdande rektor

Samar Bazzi
samar.bazzi@solna.se

Barngrupper

Igelkotten
072-583 35 95

Grodan
072-583 35 96

Myran
072-583 35 97

Humlan
072-583 35 98

Ekorren
(telefonnummer uppdateras inom kort)

Karta

Senast uppdaterad