Stråkvägen 7, 169 35 Solna
Kommunal
Visa karta

Stråkets förskola

Stråket består av tre avdelningar och ligger i Råsunda, centrala Solna. Förskolan har nära till grönområden och parker.

Om oss

Vår vision är tydlig, alla barn i vår enhet ska få de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential och detta ska ske i en trygg miljö! Våra lärmiljöer utformas utifrån barnens intressen och behov och med möjligheter för barnen att erfara nya upplevelser och intressen.

Stråkets förskola ingår i Ekensbergs förskoleenhet tillsammans med Backens- och Råsundagårdens förskola. Enheten består av förskollärare, barnskötare, barnbiträden, vikarier, administratör, kockar, förste förskollärare och förskolechef som tillsammans arbetar för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barnens trygghet och lustfyllda lärande.

Maten levereras av vår måltidsleverantör till vårt mottagningskök här på förskolan.

Avdelningar & grupper

Varje barn på förskolan har sin tillhörighet till en avdelning. Under introduktionsperioden (inskolningen) arbetar vi medvetet med att stärka barnet i den nya miljön. Därefter utökar vi kretsen från den egna avdelningen till hela förskolan. Vårt mål är att barnet ska känna sig trygg med alla vuxna och barn på förskolan.

För att skapa och utveckla relationer till barnen, vilket är grunden till trygghet, delar vi upp barnen i mindre grupper under större delen av dagen. Detta arbetssätt skapar goda förutsättningar för barnens språkutveckling, lärande och möjlighet till inflytande.

Tillsvidare genomförs inga visningar av förskolor i Solna.

Kontaktinformation

Stråkets förskola

straket@solna.se
08-746 10 00

Rektor

Hasija Duric-Salom
hasija.duric-salom@solna.se

Administratör

Susanne Kollberg
susanne.kollberg@solna.se

Barngrupper

Sjöhästen
072-583 17 95

Delfinen
072-583 17 96

Fisken
072-583 17 97

Karta

Senast uppdaterad