Regnbågens förskola, entrén och utegården med lekställningar och leksaker.
Centrumslingan 43, 171 45 Solna
Kommunal
Visa karta

Regnbågens förskola

Vår förskola ligger centralt placerad i utkanten av Solna Centrum nära till grönområdena Skytteholms-, Charlottenburgs- och Hannebergsparken. Vi har också nära till Solna stadsbibliotek som vi gärna besöker.

Om oss

Välkommen till Regnbågensförskola. Vi värnar om förskolan som en demokratisk mötesplats för undervisning, lärande, gemenskap och allas delaktighet och inflytande. Miljön både inne och ute utgår från barnens intressen lek och kreativitet samt undersökande skapar en helhet.

Vår förskola erbjuder fantastiska tillfällen till lärande och gemenskap i gruppen. Vi ser även till varje barns enskilda behov och vi arbetar för att förskolan skall vara en trygg och utvecklade plats där alla skall känna sig välkomna. Vi värderar mångfald och ömsesidig respekt.

Förskolan skapar lärande genom undervisning i både planerade och spontana aktiviteter. Vi arbetar aktivt med barnen runt sagor och berättande ute och inne. Vårt arbetssätt utgår från läroplanen för förskolan samt barnens frågor och intressen kopplat till ett utforskande arbetssätt. Vi använder oss av digitala verktyg i arbetet med barnen.

Maten på förskolan tillagas av förskolans kock. Minst engång i veckan är måltiderna vegetariska, vi strävar efter att köpa ekologiska/kravmärkta livsmedel i så stor utsträckning som möjligt. Vi samtalar med barnen om vad vi äter, vart maten kommer ifrån och hur vi tar om hand våra matrester på bästa sätt.

Tillsvidare genomförs inga visningar av förskolor i Solna.

Kontaktinformation

Regnbågens förskola

forskoleomrade3@solna.se
08-746 10 00

Rektor

Hasija Duric
hasija.duric-salom@solna.se

Tf biträdande rektor

Krista Rosenberg
krista.rosenberg@solna.se

Barngrupper

Solen
072-583 14 17

Stjärnan
072-583 14 18

Kometen
072-583 14 19

Karta

Senast uppdaterad