Pumpans förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Göran Perssons väg 45, 171 55 Solna
Kommunal
Visa karta

Pumpans förskola

Vår förskola har funnits på Huvudstafältet i många år och har fina grönområden runt omkring med närhet till natur, park, Augustendals 4H-gård och promenadstråken kring Ulvsundasjön.

Pumpan flyttar under 2021

Under våren 2021 flyttar Pumpans förskola till nya lokaler på Göran Perssons väg 47, bara ett stenkast från nuvarande lokaler.

Om oss

Förskolan består av tre avdelningar för våra yngsta barn och tre för de lite äldre. Förskola ligger i en före detta skolbyggnad och fyra av avdelningarna ligger i den äldre delen och vi har även en helt nykonstruerad del i det som tidigare var skolans gymnastiksal med gemensamt loft för skapande. I mitten finns lekhallen med vår stora fina scen och vårt ett eget mini-bibliotek som vi byggt upp i samarbete med Solna stadsbibliotek, här kan man slå sig ner och läsa en bok, ha sagostunder eller låna in till sin avdelning.

Pumpans förskola är en av tre förskolor i Huvudstafältets förskoleområde. Vi samverkar i alla pedagogiska sammanhang med våra två grannförskolor genom vår pedagogiska utvecklingsgrupp, och vi arbetar även medvetet med jämställdhetsfrågor och flertalet pedagoger är utbildade inom ABC - Alla barn i centrum. Vi drar stor nytta av samarbetet med de andra förskolorna genom att vi kan hjälpa varandra med olika frågor, inspirera, låna saker, reflektera och stötta.

På Pumpan finns en gedigen kunskap kring barn med autism då vi tidigare varit en uttalad stödförskola, kunskapen finns kvar och därför är inkludering en av Pumpans starkaste sidor. Fler av pedagogerna är utbildade i TAKK (tecken som alternativ och kompletterande kommunikation).

Vår mat får vi från Sodexo och den serveras till alla, av vår fina köksansvarige som jobbar i det skinande blanka köket!

Tillsvidare genomförs inga visningar av förskolor i Solna.

Visning av verksamheten Visa Dölj

Ska ditt barn snart börja i förskolan? Välkommen att besöka vår förskola så du kan skapa dig en bild av verksamheten. På visningen finns personal på plats för att berätta och svara på frågor om förskolan.

Kontaktinformation

Pumpans förskola

forskoleomrade4@solna.se
08-746 10 00

Rektor

Kristina Jönsson
kristina.jonsson@solna.se

Biträdande rektor

Johanna Åkerlind Kermoury
johanna.akerlind-kermoury@solna.se

Barngrupper

Blåsippan
072-583 13 58

Klövern
072-583 18 76

Solrosen
072-583 18 75

Violen
072-583 13 57

Vallmon
072-583 13 59

Liljan
072-583 18 74

Karta

Senast uppdaterad