Paprikans förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Göran Perssons väg 47, 171 55 Solna
Kommunal
Visa karta

Paprikans förskola

Förskolan har funnits på Huvudstafältet i många år. Vi har fina grönområden runt förskolan med närhet till natur, park, Augustendals 4H-gård och promenadstråken kring Ulvsundasjön. Vi har också en stor och fin förskolegård.

Om oss

Vår förskola är en stor fin förskola med sex avdelningar, tre för våra yngsta barn och fyra för de lite äldre barnen. Lokalerna är fina, ljusa, med stora fönster och med utgång till det som troligtvis är en av Solnas största och finaste förskolegårdar. Där finns träd, blommande buskar, gräsytor och spännande nivåskillnader; från ”kullen” kan man se lååångt ut i världen… när man inte är så stor.

Förskolan har funnits på Huvudstafältet i många år och är ett bekant namn för många familjer, en del av våra vårdnadshavare har själva gått på Paprikan när de var små. Vi finns nära Huvudsta tunnelbanestation och miljön runt förskolan nås lätt utan att passera biltrafik.

Paprikans förskola, en av tre förskolor i Huvudstafältets förskoleområde. Vi samverkar i alla pedagogiska sammanhang med våra två grannförskolor genom vår pedagogiska utvecklingsgrupp, och vi arbetar även medvetet med Jämställdhetsfrågor och flertalet pedagoger är utbildade inom ABC (Alla barn i centrum). Vi drar stor nytta av samarbetet med de andra förskolorna genom att vi kan hjälpa varandra med olika frågor, inspirera, låna saker, reflektera och stötta.

Förskolans mat lagas på plats av vår kock som på ett fantastiskt sätt lagar mat från grunden till alla barn varje dag.

En av våra styrkor är det stora arbetslaget som känner varandra väl och som hjälps åt och samverkar, några har arbetat på förskolan i 30 år, andra är nya, men tryggheten finns i att förskolan har en lång historia.

Tillsvidare genomförs inga visningar av förskolor i Solna.

Kontaktinformation

Paprikans förskola

forskoleomrade4@solna.se
08-746 10 00

Rektor

Kristina Jönsson
kristina.jonsson@solna.se

Biträdande rektor

Sofie Gunnarsson
sofie.gunnarsson@solna.se

Barngrupper

Älvan
072-583 14 94

Grodan
072-583 14 96

Sjöhästen
072-583 14 95

Enhörningen
072-583 14 92

Draken
072-583 18 29

Trollet
072-5831497

Karta

Senast uppdaterad