Påfågelns förskola, utegården.
Emmylundsvägen 11, 171 72 Solna
Kommunal
Visa karta

Påfågelns förskola

Förskolan ligger i Västra skogen nära skog och grönområden. I närområdet finns också Pampasparken, Augustendals 4H-gård och Ulvsundasjön. Förskolan har engagerade, professionella och glada pedagoger som alltid sätter barnen i första hand.

Om oss

Påfågelns förskola har fyra barngrupper. Förskolan har en inbjudande stor gård som är uppdelad i flera separata delar vilket gör att man kan dela upp sig. Det finns gott om plats för alla barn. De yngsta barnen på förskolan sover i sina egna vagnar utomhus året runt.

Pedagogerna har ett gott samarbete kring barnens läroprocesser där man alltid utmanar, inspirerar, stöttar barnen i deras vardag på förskolan. Tillsammans med en annan enhet i området driver vi ett jämställdhetsarbete och har ett nätverk ihop för kollegialt lärande för att driva jämställdsarbete vidare i förskolorna. I vårat arbetssätt ingår att använda sig av Tecken som stöd och pedagogerna har även utbildat sig i ABC, Alla Barn i Centrum.

På förskolan finns ett litet minibibliotek där man kan hitta en bra bok att läsa tillsammans med en kompis eller själv.

Påfågelns förskola har en alldeles egen kock som varje dag lagar god mat till pedagoger och barn på förskolan. Lite då och då har man möjlighet att få önska maträtt och då röstas det demokratiskt, vilken rätt man ska önska och sedan, kanske en fredag får man just den där goda önskerätten.

Tillsvidare genomförs inga visningar av förskolor i Solna.

Kontaktinformation

Påfågelns förskola

forskoleomrade4@solna.se
08-746 10 00

Rektor

Kristina Jönsson
kristina.jonsson@solna.se

Biträdande rektor

Kerstin Isaksson
kerstin.isaksson@solna.se

Barngrupper

Björnen
072-583 14 73

Elefanten
072-583 14 75

Humlan
072-583 14 72

Igelkotten
072-583 14 74

Karta

Senast uppdaterad