Jungfrudansen 102, 171 51 Solna
Kommunal
Visa karta

Fantasia förskola

Vår förskola ligger i Huvudsta och har en stor och härligt grönskande gård som ger barnen goda möjligheter till att utforska, leka och träna sina färdigheter. Vi har också nära till flera grönområden och parker. Hos oss ska barnen hela tiden känna sig välkomnade, trygga och väl omhändertagna.

Om oss

Vi välkomnar alla, såväl stora som små till Fantasia förskola, en mötesplats för gemensam utveckling och lärande där vi med lust och glädje skapar vi-känsla, samhörighet, trygghet och goda relationer.

Våra lokaler är stora och ändamålsenliga och utöver vår stora och grönskande förskolegård så erbjuder närområdet flera grönområden och parker. Förskolan ligger nära kommunikationer så som buss och tunnelbana. Vi har egen kock och ett tillagningskök. En dag i veckan serveras vegetarisk mat och vi strävar efter att i möjligaste mån använda ekologiska och närproducerade produkter.

Undervisningen ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn, med utforskande, nyfikenhet och lust att leka som grund. Förskolan sätter barnens intressen och välmående i centrum och ser leken som den största inspirationen till lärande och utveckling. Genom leken bearbetar barnen sina intryck, upplevelser och erfarenheter. De lär, förstår och utforskar sin omvärld i leken.

Pedagogerna lägger stor vikt vid att ge barnen utmaningar och stöd att växa som självständiga individer. Barnen delas in i mindre grupper större delen av dagen där de erbjuds såväl målstyrda som spontana aktiviteter.

Förskolan eftersträvar, genom olika föräldraforum för samverkan, ett gott samarbete och delaktiga vårdnadshavare. Tillsammans utvecklar vi förskoleverksamheten.

Ska ditt barn snart börja i förskolan? Välkommen att besöka vår förskola så du kan skapa dig en bild av verksamheten.

Våren 2020 är Fantasia förskola öppen för visning klockan 09.30 - 10.00:

17 februari
16 mars
20 april
18 maj
8 juni

Vi kommer att gå runt i lokalerna och ni får träffa pedagoger och ni får se hur vår förskola ser ut och fungerar. Det kommer finnas goda möjlighet att ställa frågor.

Anmäl dig till visningen genom att skicka ett e-postmeddelande till fantasia@solna.se där du berättar att du kommer på visningen samt uppger ditt telefonnummer.

Kontaktinformation

Fantasia förskola

fantasia@solna.se
08-746 10 00

Rektor

Marielouice Strömqvist
marielouice.stromqvist@solna.se

Ledningstöd (till och med 31 januari)

Shirin Nahavandchi
shirin.nahavandchi2@solna.se

Barngrupper

Kurreduttön
072-583 17 12

Lönneberga
072-583 17 09

Mattisborgen
072-583 17 11

Saltkråkan
072-583 17 13

Villa Villekulle
072-583 17 10

Karta

Senast uppdaterad