Fantasia förskola, utegården med lekställningar och leksaker.
Jungfrudansen 102, 171 51 Solna
Kommunal
Visa karta

Fantasia förskola

Vår förskola ligger i Huvudsta och har en stor och härligt grönskande gård som ger barnen goda möjligheter till att utforska, leka och träna sina färdigheter. Vi har också nära till flera grönområden och parker. Hos oss ska barnen hela tiden känna sig välkomnade, trygga och väl omhändertagna.

Om oss

Vi välkomnar alla, såväl stora som små till Fantasia förskola, en mötesplats för gemensam utveckling och lärande där vi med lust och glädje skapar vi-känsla, samhörighet, trygghet och goda relationer.

Våra lokaler är stora och ändamålsenliga och utöver vår stora och grönskande förskolegård så erbjuder närområdet flera grönområden och parker. Förskolan ligger nära kommunikationer så som buss och tunnelbana. Vi har egen kock och ett tillagningskök. En dag i veckan serveras vegetarisk mat och vi strävar efter att i möjligaste mån använda ekologiska och närproducerade produkter.

Undervisningen ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn, med utforskande, nyfikenhet och lust att leka som grund. Förskolan sätter barnens intressen och välmående i centrum och ser leken som den största inspirationen till lärande och utveckling. Genom leken bearbetar barnen sina intryck, upplevelser och erfarenheter. De lär, förstår och utforskar sin omvärld i leken.

Pedagogerna lägger stor vikt vid att ge barnen utmaningar och stöd att växa som självständiga individer. Barnen delas in i mindre grupper större delen av dagen där de erbjuds såväl målstyrda som spontana aktiviteter.

Förskolan eftersträvar, genom olika föräldraforum för samverkan, ett gott samarbete och delaktiga vårdnadshavare. Tillsammans utvecklar vi förskoleverksamheten.

Tillsvidare genomförs inga visningar av förskolor i Solna.

Kontaktinformation

Fantasia förskola

forskoleomrade4@solna.se
08-746 10 00

Rektor

Kristina Jönsson
kristina.jonsson@solna.se

Biträdande rektor

Sofie Gunnarsson
sofie.gunnarsson@solna.se

Barngrupper

Kurreduttön
072-583 17 12

Lönneberga
072-583 17 09

Mattisborgen
072-583 17 11

Saltkråkan
072-583 17 13

Villa Villekulle
072-583 17 10

Karta

Senast uppdaterad