Kristinelundsvägen 1, 171 50 Solna
Kommunal
Visa karta

Augustendals förskola

Augustendals förskola ligger i Huvudsta. Vår närmiljö erbjuder ett stort pedagogiskt värde och förskolan spenderar mycket tid utomhus på gården, i den närliggande 4H-gården eller på promenad i närområdet. Hos oss ska barnen hela tiden känna sig välkomnade, trygga och väl omhändertagna.

Om oss

Vi välkomnar alla, såväl stora som små till Augustendals förskola, en mötesplats för gemensam utveckling och lärande där vi med lust och glädje skapar vi-känsla, samhörighet, trygghet och goda relationer.

Förskolan ligger i en paviljong med ljusa och fräscha lokaler nära kommunikationer så som buss och t-bana. Vi har egen kock och tillagningskök. En dag i veckan serveras vegetarisk mat. Vi strävar efter att i möjligaste mån använda ekologiska och närproducerade produkter.

Undervisningen ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn, med utforskande, nyfikenhet och lust att leka som grund. Förskolan sätter barnens intressen och välmående i centrum och ser leken som den största inspirationen till lärande och utveckling. Genom leken bearbetar barnen sina intryck, upplevelser och erfarenheter. De lär, förstår och utforskar sin omvärld i leken.

Pedagogerna lägger stor vikt vid att ge barnen utmaningar och stöd att växa som självständiga individer. Barnen delas in i mindre grupper större delen av dagen där de erbjuds såväl målstyrda som spontana aktiviteter.

Förskolan eftersträvar, genom olika föräldraforum för samverkan, ett gott samarbete och delaktiga vårdnadshavare. Tillsammans utvecklar vi förskoleverksamheten.

Ska ditt barn snart börja i förskolan? Välkommen att besöka vår förskola så du kan skapa dig en bild av verksamheten. Inbjudan riktar sig till de föräldrar som har barn som är 7 månader eller äldre.

Våren 2020 är Augustendals förskola öppen för visning klockan 09.30 - 10.00:

10 februari
9 mars
13 april
11 maj
8 juni

Vi kommer att gå runt i lokalerna och ni får träffa pedagoger och ni får se hur vår förskola ser ut och fungerar. Det kommer finnas goda möjlighet att ställa frågor.

Anmäl dig till visningen genom att skicka ett e-postmeddelande till augustensdals.forskola@solna.se där du berättar att du kommer på visningen samt uppger ditt telefonnummer.

Kontaktinformation

Augustendals förskola

augustensdals.forskola@solna.se
08-746 10 00

Rektor

Marielouice Strömqvist
marielouice.stromqvist@solna.se

Ledningstöd (till och med 31 januari)

Shirin Nahavandchi
shirin.nahavandchi2@solna.se

Barngrupper

Nyckelpigan
072-583 17 04

Spindeln
072-583 17 05

Getingen
072-583 18 16

Karta

Senast uppdaterad