Ängkärrs förskola, utegården med lekställningar.
Ängkärrsgatan 9, 171 70 Solna
Kommunal
Visa karta

Ängkärrs förskola

Vår förskola ligger i Västra skogen nära skog och grönområden. I närområdet har vi också Pampasparken, Augustendals 4H-gård och Ulvsundasjön. Förskolan har engagerade, professionella och glada pedagoger som alltid sätter barnen i första hand. På Ängkärrs förskola samarbetar man kring tesen ”Alla barn är allas barn”.

Om oss

Ängkärrs förskola har tre barngrupper. Förskolan har en inbjudande stor gård där det finns mycket att göra så som att klättra i berg, cykla, gunga, leka i sandlådan eller sitta under ett stort träd och läsa. Det finns gott om plats för alla barn.

I området finns flera parker att besöka, närmast Pampasparken som bjuder till mycket lek och skoj. I närheten av förskolan ligger Granbackaskolan som vi har ett gott samarbete med kring de barn som börjar förskoleklass. Ett par minuters promenad från förskolan finns både buss och tunnelbana så det är lätt att ta sig till och från förskolan.

Barnen på förskolan har engagerade, professionella och glada pedagoger som alltid sätter barnen i första hand. Pedagogerna har ett gott samarbete kring barnens läroprocesser där man alltid utmanar, inspirerar, stöttar barnen i deras vardag på förskolan. På Ängkärrs förskola samarbetar man kring tesen ”Alla barn är allas barn”. Pedagogerna tycker det är viktigt att lära känna förskolans alla barn så att alla känner sig trygga på förskolan.

Tillsammans med en annan enhet i området driver vi ett jämställdhetsarbete och har ett nätverk ihop för kollegialt lärande för att driva jämställdsarbete vidare i förskolorna. I vårt arbetssätt ingår att använda sig av Tecken som stöd och pedagogerna har även utbildat sig i ABC - Alla Barn i Centrum.

Ängkärrs förskola har en alldeles egen kock som varje dag lagar god mat till pedagoger och barn på förskolan. Barnen på förskolan har alltid möjlighet att tycka till om maten och kanske önska någon speciell god maträtt som man kan få. På instagram kan man följa kocken som varje dag presenterar dagens rätt på ett lockande härligt sätt vilket är uppskattat av förskolans vårdnadshavare. Följ kontot på Instagram ankarrskocken Länk till annan webbplats.

Tillsvidare genomförs inga visningar av förskolor i Solna.

Kontaktinformation

Ängkärrs förskola

forskoleomrade4@solna.se
08-746 10 00

Rektor

Kristina Jönsson
kristina.jonsson@solna.se

Biträdande rektor

Kerstin Isaksson
kerstin.isaksson@solna.se

Barngrupper

Maskrosen
072-583 14 76

Näckrosen
072-583 14 77

Solrosen
072-583 14 78

Karta

Senast uppdaterad